Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlar toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlar toplantısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Kürtler ülkemde benim vatandaşımdır, kardeşimdir. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok, bizim sorunumuz teröristlerledir. Kaldı ki terörist, Kürt vatandaşlarımın içinden de çıkar diğer etnik unsurların içinden de çıkar

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kürtler ülkemde benim vatandaşımdır, kardeşimdir. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok, bizim sorunumuz teröristlerledir. Kaldı ki terörist, Kürt vatandaşlarımın içinden de çıkar diğer etnik unsurların içinden de çıkar, bunu biz gayet iyi biliriz" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen muhtarlar toplantısındaki konuşmasında, 780 bin kilometrekare vatan toprağının son sınır olduğunu, bu topraklardan tek bir santimi dahi feda etme, gözden çıkarma hakkına sahip olunmadığını söyledi.

Eğer milli birliğimize, toprak bütünlüğüne halel gelmesine meydan verecek bir gaflete düşülürse şehitlerin, gazilerin ve ecdadın kendilerinden davacı olacağına işaret eden Erdoğan, "Sadece bu kadar da değil bugün bölgemizde ve dünyanın dört bir yanında umudunu Türkiye'nin gücüne, bekasına bağlamış 100 milyonlarca kardeşimiz inanın bizden davacı olur" diye konuştu.

Erdoğan, dün gerçekleştirilen Somali'ye Destek Toplantısı'nda birçok Somalili devlet yetkilisiyle bir araya geldiklerini bildirerek, şöyle devam etti:

"Hepsi neye bakıyor biliyor musunuz, Türkiye'nin takındığı tavra bakıyor. Bizimle ekonomik güçleri mukayese edilemeyecek kadar güçlü ülkelerin, Somali'ye uzattığı yardım eline baktım, bir de bize baktım. Hamdolsun, biz mukayese edilemeyecek kadar onlardan çok daha fazlasıyla 1'e 100, çok daha fazlasıyla Somali'ye elimizi ilk andan itibaren uzattık. Somali nire, Türkiye nire. Hani o biz güçlüyüz diyenler var ya onların gücü işte bu garip gurebanın, fakir fukaranın, ezilmişlerin, mazlumların, mağdurların yanında değil ama biz ilk andan itibaren Somali'ye ulaştık, gittik ve o günden bugüne hamdolsun gerek devletimiz olarak, hükümetimiz olarak gerek sivil toplum kuruluşlarımız olarak orada bulunduk, her türlü teröre rağmen bulunduk ve yatırımcılarımız, onlar da oraya girdiler yatırımlarını yapıyorlar."

Erdoğan, Türkiye'nin en büyük elçilik binasını 80 bin metrekare alana ve Selçuklu mimarisiyle Somali'ye inşa ettiğini, tefrişinin tamamlanmasının ardından kısa süre sonra açılışını gerçekleştireceklerini bildirdi.

- "Allah'ın izni ve inayetiyle hepsinin de üstesinden geleceğiz"

Ülkesine ve milletine zarar verecek davranışlar içinde olanlar, sözler söyleyenler bulunduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kısmı cehaletinden böyle davranıyor, bir kısmı da gönlündeki ve kafasındaki ihanet çukurunun içinde debeleniyor. Dikkat ediniz Türkiye'nin birliği ve beraberliği konusunda olumsuz duruş sergileyenlerin hepsinin de geçmişleri ve zihin dünyalarında bir arıza mutlaka vardır. Bu kişiler kendilerini ne bu millete ne de bu ülkeye ait hissetmiyorlar. Böyle olduğu için de kim Türkiye'nin karşısına çıkarsa açıkça ve sinsice onun yanında saf tutuyorlar. Bunlar arasında ülkemizin toprak bütünlüğüne saldıran eli silahlı teröristler var, bunlar arasında Türkiye'yi uluslararası alanda müşkül duruma düşürmek için sürekli malzeme üretenler ve yayanlar var. Türkiye'nin DAİŞ terör örgütüne destek verdiği iftirası bu ülkeye ve bu millete düşmanlık değil de nedir? Terör örgütlerini destekleyen, devleti itham edenler buna yönelik bildiriler yayınlayanlar bunların başka bir adı olabilir mi? İster bölücü örgüt adına, ister paralel örgüt adına sürekli ülkenin çıkarlarına saldırmak millete düşmanlık değil midir? Kardeşlerim Türkiye güçlü bir ülkedir, çukur açanı açtığı çukura gömerek, imza atanı attığı imzanın utancına gark ederek, kem söz söyleyeni sözünün ağırlığı altında ezerek Allah'ın izni ve inayetiyle hepsinin de üstesinden geleceğiz."

- "Bizim sorunumuz teröristlerledir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün Türkiye ve Irak'ta PKK olarak, Suriye'de PYD ve YPG adıyla ülkeye ve millete yönelik saldırılarını artırdığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Son olarak Ankara'da meydana gelen canlı bomba saldırısı meselenin vehametini bir kez daha ortaya koymuştur. Huzurlarınızda tüm dünyaya, özellikle de Batı ülkelerine soruyorum: Hangi ülke Türkiye'deki terör eylemlerinin, canlı bomba saldırılarının, sınır ihlallerinin bir benzerine muhatap olup da Türkiye kadar itidalli, soğukkanlı davranabilir? Amerika'da 11 Eylül saldırılarından sonra, benzer terör eylemlerinden sonra yaşananları, alınan tedbirleri, yürürlüğe konan uygulamaları gayet iyi hatırlıyoruz. İngiltere'de metro saldırılarından sonra yaşananları, Fransa'da çeşitli terör eylemlerinin ardından alınan önlemleri çok iyi biliyoruz. Rusya'nın maruz kaldığı benzer saldırılar sonrasındaki tepkileri de halen hafızalarımızdadır."

Avrupa ülkelerinin mülteci akını karşısında yaşadıkları paniğin devam ettiğini dile getiren Erdoğan, "Koskoca, bakıyorsun bir ülkeye şöyle bir avuç mülteci gidiyor. Bugün bizim sadece Kilis ilimize gelen mülteci sayısı ne biliyor musunuz? Kendi nüfusunun üstünde 130 bin civarında, Kilis'in nüfusu 127 bin, hale bakın. Ama Kilis halkı 'Niye bu mülteciler buraya geldi' demiyor, 'Onlar muhacir, biz ensarız' diyor ve gönlünü açıyor" şeklinde konuştu.

"Burada herhangi bir terör tehdidinden öte, canını kurtarmak, kendini özellikle bir geleceğe adamak üzere bir çaba var" ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bütün bunlara karşılık Türkiye sadece temmuz ayından bu yana 300'ün üzerinde güvenlik görevlimizin şehadetiyle sonuçlanan dünyada yakın tarihte eşi benzeri görülmemiş bir terör saldırısıyla karşı karşıya. Şanlıurfa'da, Diyarbakır'da Ankara'da, İstanbul'da şehirlerimizi hedef alan canlı bomba saldırılarında 200'ü aşkın vatandaşımızı kaybettik, Allah rahmet etsin, mekanları cennet olsun inşallah. Bütün bunlar karşısında Türkiye'yi ısrarla bölgesindeki terör örgütleriyle mücadelenin dışında tutmak isteyenlerin başka niyetlerle hareket ettikleri ortadadır. Türkiye'nin mücadelesi şu veya bu etnik gruba, inanç grubuna karşı değil, sadece ve sadece terör örgütlerine, sadece ve sadece terörizme karşıdır. Bütün bunlara rağmen ısrarla Türkiye'yi Suriye'deki ve kendi topraklarındaki Kürtlere yönelik saldırganlıkla suçlayanlara şu gerçekleri bir kez daha hatırlatmak isterim, Kürtler ülkemde benim vatandaşımdır, kardeşimdir. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok, bizim sorunumuz teröristlerledir. Kaldı ki terörist, Kürt vatandaşlarımın içinden de çıkar, diğer etnik unsurların içinden de çıkar, bunu biz gayet iyi biliriz."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.