Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlar toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlar toplantısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (5)- "Suriye'de istediğini elde edemeyen, sınır ilçelerimizde başlattığı kalkışma teşebbüsü hüsranla sonuçlanan, bölge halkından yüz bulamayan terör örgütü, rastgele hedeflere yönelik saldırılarıyla son ve en ahlaksız kozunu oynuyor

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye'de istediğini elde edemeyen, sınır ilçelerimizde başlattığı kalkışma teşebbüsü hüsranla sonuçlanan, bölge halkından yüz bulamayan terör örgütü, rastgele hedeflere yönelik saldırılarıyla son ve en ahlaksız kozunu oynuyor. İnşallah gerekli tedbirlerin süratle alınmasıyla bu oyunu da boşa çıkaracağız. Bu bombalarla onlar bizim canımızı yakıyor olabilir ama inanın biz onları tamamen imha ederek şehitlerimize, gazilerimize, onların geride kalan yakınlarına karşı mahcup olmayacağız" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen muhtarlar toplantısında yaptığı konuşmada, vatana, birliğe, beraberliğe göz diken herkesin bu milletin kendisine biçtiği akıbete razı olmak zorunda kalacağını belirtti.

"Çünkü burada demokratik bir mücadele değil varlığımıza yönelen bir saldırı vardır" diyen Erdoğan, hiç kimsenin Türkiye'yi nefsi müdafaa hakkını kullanmaktan alıkoyamayacağını vurguladı.

Erdoğan, 2013'ten bu yana, özellikle de geçen yıldan beri yaşananların Türkiye için adeta turnusol kağıdı işlevi gördüğünü ifade ederek, milletin yanında yer alanlarla adı ve söylemi ne olursa olsun terör örgütlerinin yanında saf tutanların tüm çıplaklığıyla ortaya çıktığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Nitekim terör örgütleri de artık bu durumun farkına varmış olmalılar ki bir araya gelerek ortak hareket etme kararı aldılar. Ne kadar farklı isimler altında olan terör örgütleri varsa şimdi ortak hareket etme kararı aldılar. Bundan sonra hiç kimse, ölüm türküleri eşliğinde halay çekenleri bize demokrasi havarisi olarak gösteremez, dayatamaz. Çünkü hepsinin de gerçek yüzleri, gerçek niyetleri ortaya çıktı. Terör örgütünün pervasızlığı gücünden değil acziyetinden kaynaklanıyor. Suriye'de istediğini elde edemeyen, sınır ilçelerimizde başlattığı kalkışma teşebbüsü hüsranla sonuçlanan, bölge halkından yüz bulamayan terör örgütü, rastgele hedeflere yönelik saldırılarıyla son ve en ahlaksız kozunu oynuyor. İnşallah gerekli tedbirlerin süratle alınmasıyla bu oyunu da boşa çıkaracağız. Bu bombalarla onlar bizim canımızı yakıyor olabilir ama inanın biz onları tamamen imha ederek şehitlerimize, gazilerimize, onların geride kalan yakınlarına karşı mahcup olmayacağız."

- "Ben seçilerek geldim, siz de"

Muhtarlara seslenerek, "Siz cumhurun özetisiniz. Yani milletin özetisiniz. Siz Erdoğan neyse osunuz. Siz memur değilsiniz. Ben seçilerek geldim, siz de seçilerek geldiniz" diyen Erdoğan, muhtarların bürokrat olmadığını, atamayla değil seçimle iş başına geldiğini vurguladı. Erdoğan, bu nedenle demokrasinin temelinin muhtarlarda başladığını, oradan geliştiğini ifade etti.

Tarihteki İnebahtı bozgununun ardından Sokullu Mehmet Paşa'nın Kılıç Ali Paşa'ya, "Sen bu devleti ne zannettin? Bu devlet öyle bir devlet ki kadırgalarının direklerini gümüşten, yelkenlerini de atlastan yapar ve yoluna devam eder" dediğini aktaran Erdoğan, "Şimdi Güneydoğu'da her taraf yakılıyor, yıkılıyor, şu oluyor, bu oluyor. Kardeşlerim, siz bu milleti, bu devleti ne zannettiniz? Oralardaki bütün o evler A'dan Z'ye altyapısıyla, üst yapısıyla yapılmak suretiyle oralarda yaşayan kardeşlerim çok daha farklı mahallelerde, ilçelerde yaşamaya devam edecekler" dedi.

- "1,5 yılda yepyeni bir Van"

Van depreminde, Bingöl depreminde, Simav'da yapılanları hatırlatan Erdoğan, bu çalışmaları, bekleyerek, oyalayarak değil anında yaptıklarını söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz 1,5 yılda yepyeni bir Van yaptık. Van'a Cumhurbaşkanlığına geldiğim zamana kadar yaptığımız harcama 15 katrilyondu. Ama ortaya yepyeni bir Van çıktı. Aynı şeyi Bingöl'de yaptık. Aynı şeyi Simav'da yaptık. Şimdi aynı şeyi de Allah'ın izniyle bütün bu tahribatların olduğu bölgede şu anda Hükümetimiz yoğun şekilde bakanlarıyla, bütün teknik kadrolarıyla altyapısından üst yapısına inşallah çalışmalarını başlattı, bu devam ediyor. Yani atık su kanallarından tutun, içme suyu kanallarına varıncaya kadar, yağmur suyu kanallarına varıncaya kadar, bütün doğalgaz hatlarına, elektrik şebekelerine varıncaya kadar bütün bunlar yapılmak suretiyle yeni bir inşallah Güneydoğu inşa edecekler."

Erdoğan, bunları Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlarla devamlı konuştuklarını, en kısa sürede çalışmaların tamamlanacağını ifade ederek, tarihi eserlerin restore edilerek korunacağını, diğer yerlerin de yeniden inşa edileceğini ve Güneydoğu'nun çok daha farklı konuma geleceğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü biz tarihi güçlü, o tarihten ders almış ve onunla da geleceğe yürüyen Türkiye'yiz. Hiç endişeniz olmasın" dedi.

- "Gün mücadele günüdür"

Bazı medya gruplarının Batı'ya farklı servisler yaptığını, bunlara inanılmaması gerektiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Süratle şu anda zaten operasyonlar bitmek üzere. Bu operasyonların ardından da bunlar başlayacak. Hatta operasyonların bittiği yerde bu, şu anda başlıyor, başladı. Bilhassa şu son saldırılardan sonra terör örgütüne karşı en küçük bir merhametimiz, en küçük bir müsamahamız olamaz. Aksi yönde mesajlar verenler olabilir ve bu verenleri de terör örgütüne hizmet edenlerin safında gördüğümü ayrıca belirtmek istiyorum. Efendim, 'köşe yazarıymış, düşüncesini belirtiyor.' Ne olursan ol, beni bağlamaz. Eğer senin kalemin teröristin yanında yer alıyorsa sen benim karşımdasın. Kardeşlerim, gün mücadele günüdür. Gün zalimlerin üzerine en sert şekilde gitme günüdür."

İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın" sözlerini anımsatan Erdoğan, yeni bir İstiklal Marşı yazmayacaklarını ama İstiklal Marşı'nda verilen mesajları her gün, her an tekrarlamaktan da geri durmayacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını İstiklal Marşı'ndan 3 kıta okuyarak tamamladı.

Konuşmanın ardından bir muhtar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhtar rozeti taktı.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.