Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Adalet ve barış olmayınca birliğin ve dayanışmanın sağlanması da mümkün değildir. Zulüm etrafında birleşenler sadece zalimlerdir. Halbuki insanoğlu, yaratıldığı günden beri hep adaletin ve barışın arayışı içinde olmuştur. Bu k

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Adalet ve barış olmayınca birliğin ve dayanışmanın sağlanması da mümkün değildir. Zulüm etrafında birleşenler sadece zalimlerdir. Halbuki insanoğlu, yaratıldığı günden beri hep adaletin ve barışın arayışı içinde olmuştur. Bu kadim mücadele günümüzde de devam ediyor. Adaletin ve barışın peşinde olanlarla, haksızlığın ve zulmün safında duranlar arasındaki mücadele hiç bitmeyecektir, ta kıyamete dek sürecektir. Biz inşallah daima iyinin, güzelin, doğrunun, hayırlı olanın yanında yer alacağız." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "24. Muhtarlar Toplantısı"nda, Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bartın, Bingöl, Çorum, Erzurum, Kırklareli, Manisa, Siirt, Sinop, Şırnak, Tekirdağ ve Kırıkkale'den gelen muhtarlara hitap etti.

Konuşmasına "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne, milletin evine hoş geldiniz" diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu güzel buluşmalarımız, inşallah ülkemizdeki muhtarların tamamına ulaşana kadar devam edecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar 10 bine yakın muhtarı ağırladıklarını dile getirerek, "Tabii biz burada bir araya gelip hasret giderdikçe, hasbihal ettikçe birileri bundan rahatsız oluyor. İnşallah 52 bine yakın muhtarımızın tamamıyla burada buluşmuş olacağız, hedefimiz bu." diye konuştu.

"Bunlar rahatsızlıklarını dışa vururken de herhangi bir ölçüleri olmadığı için işi muhtarlarımıza hakaret etmeye kadar vardırabiliyorlar." ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz haftalarda bir dergi, güya mizah dergisi, kapağında muhtarlarımızı aşağılayan, istiskal eden karikatür yayınlamıştı. Muhtarlarımızın birlik ve beraberlik içinde gösterdikleri tepki üzerine bu dergi son sayısında yine kapaktan özür dilemek zorunda kaldı. Şayet sizler, bu densizlere hadlerini bildirmemiş olsaydınız, yaptıkları terbiyesizlik yanlarına kar kalacaktı. Bu basit hadise dahi birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın önemini açıkça ortaya koymaktadır. Siz muhtarsınız, dolayısıyla sizin birliğiniz hiçbir şeyle mukayese edilmez. Hacı Bektaş Veli Hazretleri ne diyor? 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' derken, biz buna bir şey daha ilave ediyoruz, 'kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım' derken işte bunu kastediyorduk."

- "Adalet ve barış olmayınca birliğin sağlanması mümkün değildir"

Geçen hafta İstanbul'da İslam İşbirliği Teşkilatının 13. Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yaptıklarını anımsatan Erdoğan, zirveyle birlikte 2 yıl süreyle dönem başkanlığını devraldıklarını söyledi.

Zirvenin temasını "Adalet ve Barış İçin Birlik ve Dayanışma" olarak belirlediklerini dile getiren Erdoğan, 56 üyeli teşkilatın İstanbul Zirvesine, 25 ülkenin devlet ve hükümet başkanı düzeyinde katıldığını, diğer ülkelerin de zirvede parlamento başkanı, cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakan düzeyinde temsil edildiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek zirve toplantılarında gerek zirve öncesi ve sonrası da dahil bu vesileyle yaptığımız görüşmelerde ısrarla birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptık. Adalet ve barış olmayınca birliğin ve dayanışmanın sağlanması da mümkün değildir. Zulüm etrafında birleşenler sadece zalimlerdir. Halbuki insanoğlu, yaratıldığı günden beri hep adaletin ve barışın arayışı içinde olmuştur. Bu kadim mücadele, günümüzde de devam ediyor. Adaletin ve barışın peşinde olanlarla, haksızlığın ve zulmün safında duranlar arasındaki mücadele hiç bitmeyecektir, ta kıyamete dek sürecektir. Biz inşallah daima iyinin, güzelin, doğrunun, hayırlı olanın yanında yer alacağız." ifadelerini kullandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Zirvesi'nde de bu tavırlarını bir kez daha ifade etme imkanı bulduklarının altını çizen Erdoğan, "Çünkü Rabbimiz ne buyuruyor, 'Siz hayırlı bir ümmetsiniz, iyiliği emreder, kötülükten men edersiniz'. Ben karşımdaki bu topluluğu böyle görüyorum. Dolayısıyla biz hep hayrı anlatacak, emredecek, kötüden de men edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.