Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Çözüm Süreci ile ilgili de ne dedik, 'buzdolabına koyduk.' Şimdi operasyonlar dönemi. Ne olacak bu operasyonlar döneminde? Bu iş bitecek. Bu iş bitecek çünkü bu milletin huzuruna kimsenin kastetmeye hakkı yoktur"- "Bundan sonr

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyada herkesin birlik ve beraberlik arayışı içinde olduğu bir dönemde terör örgütünün ısrarla ülkemizi ve milletimizi bölme peşinde koşmasının gerisindeki karanlık amacı bölge halkı artık çok iyi görmüştür." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bartın, Bingöl, Çorum, Erzurum, Kırklareli, Manisa, Siirt, Sinop, Şırnak, Tekirdağ ve Kırıkkale'den gelen muhtarları ağırladı.

Dünyada Müslümanların yaşadığı sıkıntılar dikkate alındığında İslam İşbirliği Teşkilatına (İİT) çok önemli görevler düştüğünü gördüklerini ifade eden Erdoğan, "Çünkü bu teşkilat tüm Müslümanların temsil edildiği en geniş ve en etkin platformdur. Dünyada 1 milyar 700 milyon Müslüman var. Bunların koordine olması lazım, bir ümmet bilinci içerisinde bunların geleceğe yürümesi lazım." diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin İİT Dönem Başkanlığı süresince teşkilatın kurumsallaşması, faaliyet alanının Müslümanların tüm meselelerini kapsayacak şekilde genişlemesi için çalışacaklarını bildirdi.

Güvenlikten insani yardımlara, kalkınmadan gençlere ve kadınlara kadar her alanda teşkilatı, adına ve misyonuna yakışır bir konuma getirmek istediklerini belirten Erdoğan, "Bundan sonra artık Müslümanların adının terörle, sefaletle, cehaletle, insani dramlarla değil, medeniyetimizin parlak günlerinde olduğu gibi insanlığın hayrına hizmetlerle anılması en büyük temennimizdir." dedi.

Müslümanlar arasında birliği ve beraberliği güçlendirdikleri ölçüde hedeflerine yaklaşacaklarına inandıklarını vurgulayan Erdoğan, İİT Zirvesine katılan devlet ve hükümet başkanları ile ülke temsilcilerine teşekkür etti.

- İslam dünyasının içinde bulunduğu en önemli üç başlık

Erdoğan, birlik ve beraberlik konusunun, ülke içinde yaşanan sıkıntıların da yegane çaresi olduğuna dikkati çekerek, "Bu hafta neyi yaşadık? Kutlu Doğum'u yaşadık. Kutlu Doğum Haftası boyunca da başlık ne idi? Bir taraftan 'tevhit vahdet', öbür taraftan 'gelin birlik olalım' çağrısıydı.' Hep buna davet yapıldı, buna vurgu yapıldı ve terörle anıldığımız böyle bir zamanda İslam dünyasının içinde bulunduğu en önemli üç başlık var. Bunun bir tanesi mezhepçiliktir, bir tanesi ırkçılıktır, bir tanesi şu anda terördür." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Mezhepçilik diyorum çünkü mezhepçilik İslam dünyasında öyle bir virüs haline geldi ki artık Sünnilik, Şia gibi bu yayılma maalesef adeta bir din gibi algılanmaya başlandı. Halbuki bizim bu noktada dinimiz İslamdır ve İslamın içerisinde böyle bir ayrımcılığa vesile olan mezhebi anlayış olamaz, buna sıcak da bakamayız. Bize sordukları zaman, 'Elhamdulillah biz Müslümanım' deriz ve İslamın gereği neyse bunu da yerine getiririz. Ama eğer bu mezhepler bizim için bir ayrım, bir ayrımcılık vesilesi olacaksa vay o toplumun haline. Biz buna hiçbir zaman inşallah düşmedik, düşmeyeceğiz."

İslam dünyası için ikinci önemli başlığın ırkçılık olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Türk'müş, Kürt'müş, Laz'mış, Arap'mış, Çerkez'miş, Gürcü'ymüş, Roman'mış, Boşnak'mış... Bizde böyle bir şey yok. Biz Yunus'un diliyle bunlara yaklaştık. Ne dedik, 'yaratılanı yaratandan ötürü severiz', ölçü bu. Türk'ü de Kürt'ü de Laz'ı da Çerkez'i de Arap'ı da hepsini istisnasız severiz. Niye? Beni yaratan Allah onları da yarattığı için severiz. Yaklaşımımız bu olacak." ifadesini kullandı.

- "Bu iş bitecek"

Erdoğan, üçüncü önemli başlığın terör olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Geldiğimiz nokta ortada. Teröre de çok kayıplar verdik. Şu ana kadar 40 bini aşkın insanımız 35 yıldır maalesef bu topraklarda terörün kurbanı oldu. Önce 'Demokratik Açılım' dedik, olmadı, 'Milli Birlik ve Kardeşlik' dedik, olmadı, en sonunda 'Çözüm Süreci' dedik yine istismar edildi, yine olmadı. Artık bunların hepsi bir kenara. Çözüm süreci ile ilgili de ne dedik, 'buzdolabına koyduk.' Şimdi operasyonlar dönemi. Ne olacak bu operasyonlar döneminde? Bu iş bitecek. Bu iş bitecek çünkü bu milletin huzuruna kimsenin kastetmeye hakkı yoktur. Sonuna kadar tüm güvenlik güçlerimizle üzerine üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Askerimizle, polisimizle, köy korucumuzla hep beraberiz. Dayanışma içerisinde bu işi sürdüreceğiz. Eğer bunu başaramazsak yazıklar olsun, bunu başaracağız. Bu millet güçlüdür ve bunu başarmaya da muktedirdir."​

Bunun üzerinden kimsenin bir şeyler elde etmeye hakkı olmadığını belirten Erdoğan, Güneydoğu Anadolu bölgesindeki çeşitli ilçelerde bir süredir yaşanan terör olaylarının, terör örgütünün şehir merkezlerinde uygulamaya çalıştığı yeni eylem stratejisinin başarısız olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Şimdi artık iflastalar, çöktüler, 'bittik, battık' diyorlar, 'nereye kaçacağız' diyorlar, 'dayan' diyorlar. Telsiz dinlemeleri bunlar." dedi.

Bütün bunların, bölge halkının bölünmeden değil, milletin ve ülkenin bir parçası olarak kalmaktan yana olmasından kaynaklandığına işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Dünyada herkesin birlik ve beraberlik arayışı içinde olduğu bir dönemde terör örgütünün ısrarla ülkemizi ve milletimizi bölme peşinde koşmasının gerisindeki karanlık amacı bölge halkı artık çok iyi görmüştür. Askeriyle, polisiyle, korucusuyla, istihbaratçısıyla tüm güvenlik güçlerimiz gerçekten fedakarca bir mücadeleyle terör örgütünü bir kez daha yenmiştir. Kendi kendilerine 'özerklikçilik' oynayanlar kaybetmiştir. Çukur siyasetiyle netice alacağını sananlar hüsrana uğramıştır. Milletimizin mahremini çiğneyerek onun gönlüne gireceğini düşünenler sadece insanımızın nefretini kazanmıştır. Bölge halkının evini, binasını, sokağını, ilçesini harap ederek, insanlara hayatı adeta zindan ederek onlara hükmedebileceğini zannedenlerin hesabı ters tepmiştir. Türkiye'nin 79 milyon vatandaşı, 81 vilayeti, 780 bin kilometrekare vatan toprağıyla bölünmez bir bütün olduğu, şehitlerimizin kanlarıyla bir kez daha tarihe yazılmıştır."

(Sürücek)

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.