Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda Görevli 39 Asker Daha Tutuklandı

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda Görevli 39 Asker Daha Tutuklandı
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli askerlerden 39'u daha tutuklandı.

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli askerlerden 39'u daha tutuklandı.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince Ankara Adliyesine getirilen ve savcılık sorgusu tamamlanan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli 39 asker, tutuklanma talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, sorgusu tamamlanan 39 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.

Kasırga'yı kaçırdıkları ileri sürülüyor
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli şüphelilerden 39'unun, FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, TRT'nin Oran'daki binasını "DAEŞ geliyor" diye bastıkları, yayını keserek sözde "Yurtta Sulh Konseyi" adına hazırlanan sıkıyönetim bildirisini silah zoruyla okuttukları ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga'yı kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nda görevli 283 asker, 22 Temmuz'da Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince Çankaya Köşkü'nde gözaltına alınarak, sorgulanmaları için Polis Akademisi yerleşkesine getirilmişti.

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.