Cumhurbaşkanlığında muhtarlar toplantısı

Cumhurbaşkanlığında muhtarlar toplantısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (1)- "Oturulduğu yerde netice alınmıyor. Kimse oturduğu yerde seni gelip bulmaz, sen dolaşacaksın, koşacaksın, koşturacaksın ve netice alacaksın. İşte biz 13-14 yıldır bunu yaptık, hala yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Görüldüğü

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Oturulduğu yerde netice alınmıyor. Kimse oturduğu yerde seni gelip bulmaz, sen dolaşacaksın, koşacaksın, koşturacaksın ve netice alacaksın. İşte biz 13-14 yıldır bunu yaptık, hala yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Görüldüğü gibi birileri Türkiye'yi ısrarla kendi içine kapatmaya, kendi iç meselelerine gömmeye çalışsa da biz küresel vizyonumuzu koruyor ve hedeflerimize adım adım yürümeye devam ediyoruz" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Aksaray, Artvin, Bursa, Erzurum, Iğdır, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Muş, Samsun ve Sinop'tan gelen muhtarlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, geçtiğimiz hafta Şili, Peru ve Ekvador'u ziyaret ettiğini, ziyaretlerinde kendisine geniş bir iş adamı heyetinin eşlik ettiğini, dönüş yolunda da Senegal'de temaslarda bulunduğunu anımsattı.

Ziyaretlerin verimli ve faydalı olduğunu belirten Erdoğan, hem resmi görüşmeler gerçekleştirdiklerini hem de iş adamlarının gezisini organize eden Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) o ülkelerdeki muadilleriyle düzenlediği iş konseyi toplantılarına katıldıklarını bildirdi.

Türkiye olarak yaklaşık 10 yıl önce Afrika ve Güney Amerika açılımı başlattıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha önce çok sınırlı ilişkilerimizin olduğu bu coğrafyalarla bugün hem diplomatik temas hem ticaret hem de insani münasebetler bakımından oldukça yakın iş birliği içindeyiz. Güney Amerika ile olan ticaret hacmimiz geçtiğimiz 13 yılda 1,5 milyar dolardan 9 milyar dolara yükseldi. Bu artış önemli olmakla birlikte bölgenin potansiyeli dikkate alındığında henüz katetmemiz gereken çok mesafenin olduğunu da görüyoruz" diye konuştu.

Gerçekleştirdikleri ziyaretlerle, Türkiye'nin bölgeyle olan ticari ve insani ilişkilerine ivme kazandırma konusunda yeni kapılar araladıklarına inandığını ifade eden Erdoğan, "Esasen bunun ilk işaretlerini şimdiden görmeye başladık. Bir şirketimizin Ekvador'da gerçekleştireceği 750 milyon dolarlık liman yatırımının anlaşmasını bu ziyaret vesilesiyle imzaladık. Bölgeyle olan ticaretimizin ve karşılıklı yatırımlarımızın süratle artması, bu ülkelerle hemfikir olduğumuzu görmekten de ayrıca memnuniyet duyuyorum" dedi.

Güney Amerika ziyaretlerinin ardından, dönüşte yakıt ikmali yapmak üzere durdukları Senegal'de de Devlet Başkanı Macky Sall ile çalışma kahvaltısı yaptıklarını, verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, "Karşılıklı olarak şu anda Senegal'de bazı müteahhitlik işleri üstlenmiş olan firmalarımızın yeni dönemde ne gibi bazı yatırımlara da girebilirler, bunların da görüşmelerini yaptık ve hatta orada da ikili anlaşmalar yapmak suretiyle imzaları attık" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oturulduğu yerde netice alınmıyor. Kimse oturduğu yerde seni gelip bulmaz, sen dolaşacaksın, koşacaksın, koşturacaksın ve netice alacaksın. İşte biz 13-14 yıldır bunu yaptık, hala yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Görüldüğü gibi birileri Türkiye'yi ısrarla kendi içine kapatmaya, kendi iç meselelerine gömmeye çalışsa da biz küresel vizyonumuzu koruyor ve hedeflerimize adım adım yürümeye devam ediyoruz."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.