Cumhurbaşkanlığında muhtarlar toplantısı

Cumhurbaşkanlığında muhtarlar toplantısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2)- "Suriye'de 400 bin masum insanın canı pahasına kurulan tezgahın amacını çok iyi biliyoruz. Silah bırakma aşamasına gelen bölücü terör örgütünün bölgeyi yeniden kana ve yıkıma sürüklemesinin gerisindeki saiklerin de gayet iyi fa

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye'de 400 bin masum insanın canı pahasına kurulan tezgahın amacını çok iyi biliyoruz. Silah bırakma aşamasına gelen bölücü terör örgütünün bölgeyi yeniden kana ve yıkıma sürüklemesinin gerisindeki saiklerin de gayet iyi farkındayız. İşte burada siz muhtarlarımızın huzurunda bir kez daha söylüyorum, başaramayacaklar" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Aksaray, Artvin, Bursa, Erzurum, Iğdır, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Muş, Samsun ve Sinop'tan gelen muhtarlarla bir araya geldi.

Türkiye ne zaman atağa kalksa, ne zaman kendi ayakları üzerinde durmaya çalışsa hep aynı oyununun sahneye konduğunu ifade eden Erdoğan, 1960 darbesinden beri Türkiye'de bu oyunun hep oynandığını, maalesef netice de alındığını söyledi.

2023 hedeflerine yürüyen Türkiye'nin ayağına bugün bir kez daha aynı çelmenin takılmak istendiğini belirten Erdoğan, "Suriye'de 400 bin masum insanın canı pahasına kurulan tezgahın amacını çok iyi biliyoruz. Silah bırakma aşamasına gelen bölücü terör örgütünün bölgeyi yeniden kana ve yıkıma sürüklemesinin gerisindeki saiklerin de gayet iyi farkındayız. İşte burada siz muhtarlarımızın huzurunda bir kez daha söylüyorum, başaramayacaklar. Milletimizi bölemeyecekler, ülkemizi parçalayamayacaklar, ay yıldızlı bayrağımızın göklerde dalgalanmasına mani olamayacaklar. Minarelerden günde 5 vakit okunan ezanları susturamayacaklar. 79 milyon vatandaşımızla, sınırlarımız dışında da olsa gönlü bizimle olan tüm kardeşlerimizle birlikte tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet demeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin sadece bir ülkenin adı olmadığını, aynı zamanda 100 milyonlarca mazlum ve mağdur mümin için umut olduğunu aktaran Erdoğan, Türkiye'nin başarısının yüz milyonların sevinci, sıkıntısının ise yüz milyonların üzüntüsü olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, bu bakımdan sorumluluklarının çok büyük olduğunu vurgulayarak "Eğer biz bu ülkeyi sağlam tutmazsak kardeşlerimize yardım etme imkanımız olmaz. Bunun için bir olmalıyız, iri olmalıyız, kardeş olmalıyız, hep birlikte Türkiye olmalıyız. Allah'ın izniyle bin yıldır sayısız şehidin, sayısız gazinin fedakarlığıyla bugünlere gelen ülkemizi bizden sonraki nesillere daha güçlü, daha müreffeh bir şekilde teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı.

- "Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz"

Konuşmasında, Orhan Şaik Gökyay'ın "Bu vatan kimin" şiirinden dizeler okuyan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Şairin de dediği gibi, gül bahçesine girer gibi kara toprağa girenler var oldukça, uğruna kendini tarihe verenler eksilmedikçe Allah'ın izniyle bu milleti kimse bölemez, vatanı kimse parçalayamaz, bu devleti kimse yıkamaz. Türkiye, 2023 hedeflerine olan kutlu yürüyüşünü ve terörle mücadelesini kararlılıkla devam ettirecek. Bölgedeki insani krizler karşısında izlediği politikayı da sürdürecektir. Birileri bizim bu üç yükü birden omuzlayamayacağımızı, geçmişte sıkça yaşandığı gibi dizlerimizin üstüne çöküp kalacağımızı sanıyor ama yanılıyor. Hep diyorum. Türkiye eski Türkiye değildir. Yeni Türkiye'nin inşa sürecinde olabiliriz ama hamdolsun temelleri sağlam attık.

İstiklal Marşı'nda da şair, 'Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar. Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var' diyor. Karşımıza hangi güçler, piyonlar çıkartılırsa çıkartılsın millet olarak tarihimizden, medeniyetimizden, kültürümüzden aldığımız gücümüz var. Eğer mesele sayı, silah üstünlüğü olsaydı Alparslan, Kılıçarslan, Melikşah, Murat Hüdavendigar başaramazdı. Eğer mesele sadece teknoloji olsaydı Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Vietnam farklı sonuçlanırdı. Biz, karşımızdakilerin ve onların arkasındakilerin cesametine değil, kendi doğrularımıza, yüreğimize, vicdanımıza bakacağız, böyle yürüyeceğiz. Şayet, doğru yolda olduğumuza inanıyorsak ki bundan zerre şüphemiz yok, sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."

Erdoğan, arkadaşlarının dün akşam saatlerinde bir tweet gösterdiğini, iki özel harekatçının ellerinde Türk bayrağı ve silahlarıyla durduklarını, arkalarındaki duvarda da bir yazının yer aldığını belirtti.

Duvardaki yazıda "Seni seviyoruz uzun adam" altında da "RT" ifadesinin yer aldığını anlatan Erdoğan, "Bunlar nerede, Güneydoğu'da, şu anda orada mücadele ediyorlar. Bir mücadele içindeler. İşte biz o kardeşlerimizin, o yavrularımızın yanındayız, onlarla beraberiz. Onları asla yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Ama onlar da bir şeye inanıyorlar. Nedir o? Şehadet. Mesele bu. Bunu küçümseyenler olabilir ama bunun hakikatine inananlar işte o insanlar. Ben de o polislerimizi, askerlerimizi, köy korucularımızı alınlarından, gözlerinden öpüyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.