Cumhuriyet Başsavcısından Kınama

Cumhuriyet Başsavcısından Kınama
Çağlayan Adliyesi’nde DHKP-C üyeleri tarafından rehin alınan Berkin Elvan soruşturması savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın Şehit edilmesinin ardından Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya basın toplantısı d...

Çağlayan Adliyesi’nde DHKP-C üyeleri tarafından rehin alınan Berkin Elvan soruşturması savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın Şehit edilmesinin ardından Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya basın toplantısı düzenleyerek olayı kınadı.

Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya Sinop Adliyesinde makam odasında gerçekleştirdiği basın toplantısına Baro Başkanı ve Cumhuriyet Savcıları katıldı.

Kaya yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "İstanbul Adliyesinde bugün yaşanan ve meslektaşımız, kardeşimiz, Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olması ile sonuçlanan, hak arama özgürlüğü ile insani değerler ile bağdaşmayacak olayı kınamak için buradayız. Hukukçunun ve özellikle hukuku uygulamaya çalışan bu uğurda vefakar ve cefakar bir çalışma sergileyen meslektaşlarımızın korunması gerekirken, son zamanlarda özellikle Hakim ve Cumhuriyet Savcılarına yönelik saldırıların artması bizi endişelendirmektedir. Hakim ve Savcılar tüm siyasi çekişmelerin ve hesaplaşmaların üzerinde, yalnız ve yalnız hak ve adalet için emek sarfeden insanlardır. Bu insanlara yönelik saldırılar, toplumun tüm kesimlerine yönelmiş demektir. Özellikle sosyal medyada bu vahim olayın haklı gösterilmeye, ideolojik olarak desteklenmeye çalışıldığını, olaydan hemen sonra İstanbul Adalet Sarayı önünde teröristlerin öldürülmesi olayını protesto eden grupların var olduğunu ve emniyet güçlerine yönelik saldırıları olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız, bu söylem ve eylemlerde bizce Cumhuriyet Savcımızın şehit edilmesi kadar gayri insani, gayri ahlaki ve akıl ve vicdan yoksunudur. Hukukun bir gün herkese lazım olacağı bilincinin egemen olmasını diliyor, tüm Sinop Adli Teşkilatım adına, bu vahim olayı bir daha şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, kalanlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Allah bu acıları bir daha yaşatmasın. Bu tür eylemlerin vazife bilincimizi, hukuk ve adalet anlayışımızı hakkı teslim etme yolundaki yürüyüşümüzü etkilemeyeceğini belirtir, kamu oyuna saygıyla duyururuz. Sinop Barosu Başkanı Hicran Kandemir de olayı kınadı. Kandemir mesajında şu ifadelere yer verdi; Bugün hain bir terör saldırısı sonucu yaşamını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, başta ailesi ve sevenleri olmak üzere hakim, savcı ve avukatlar dahil tüm yargı camiasına başsağlığı diliyor, ne amaçla ve kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetliyoruz."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.