Cumhuriyet Gazetesi Yönetici Ve Yazarları Hakkındaki Dava

Cumhuriyet Gazetesi Yönetici Ve Yazarları Hakkındaki Dava
Tutuklu sanıklardan adli kontrolle tahliyesine karar verilen Gürsel cezaevinden ayrıldı

İSTANBUL (AA) - Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 20 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanıklardan adli kontrolle tahliyesine karar verilen Kadri Gürsel cezaevinden çıktı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinin davanın üçüncü duruşmasında tahliyesine karar verdiği Gürsel'i, Silivri Cezaevi çıkışında ailesi, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile çalışma arkadaşlarının da bulunduğu bir grup karşıladı.

Cezaevi önünde gazetecilere açıklama yapan Gürsel, dava ve tutukluluk sürecinde kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Daha sonra Gürsel ile onu karşılamaya gelenler, Silivri Cezaevi İnfaz Kurumları yerleşkesinden ayrıldı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Kadri Gürsel'in, kendisi hakkındaki delillerin önemli ölçüde toplanması, karartacağı bir delilin kendisi yönünden bulunmaması, icra ettiği görev çerçevesinde dinlenilmeyen sanık ve tanık üzerinde baskı yapacağı yolunda kuvvetli şüphenin bulunmaması, bu aşamada tutukluluğun ölçüsüz bir tedbir olacağı ve aynı faydanın adli kontrolle sağlanacağının kabul edilmesi gerekçeleriyle tahliyesini kararlaştırmıştı.

Gürsel ile ilgili yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasını hükme bağlayan heyet, diğer tutuklu sanıklar Ahmet Şık, Akın Atalay, Murat Sabuncu, Ahmet Kemal Aydoğdu ve Yusuf Emre İper'in tutukluluk hallerinin ise suçlamanın niteliği, kuvvetli suç şüphesini gösteren somut deliller ve adli tedbirlerin yetersiz kalacağı gerekçeleriyle devamına karar vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.