Cumhuriyet Teknokent'te Robotik Ve Kodlama Atölyesi Eğitimi Verildi

Cumhuriyet Teknokent'te Robotik Ve Kodlama Atölyesi Eğitimi Verildi
SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ve Cumhuriyet Teknokent iş birliği ile hazırlanan robotik ve kodlama atölyesi eğitimleri, Teknokent Robotik Eğitim...

SİVAS (AA) - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) ve Cumhuriyet Teknokent iş birliği ile hazırlanan robotik ve kodlama atölyesi eğitimleri, Teknokent Robotik Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, robotik ve kodlama eğitimine 8-13 yaş grubu öğrenciler katıldı. 28 saat süren eğitimde, çocukların doğru yaşta bilimle tanıştırılması, bilimin soyut bir kavramdan çıkarılıp somut hale dönüştürülmesi, meraklarının canlı tutularak bilimden heyecan duymalarının sağlanması, bilimsel çalışmalarda farkındalığın artırılması, hayata bilimsel bakış açıları edinmeleri, hayal güçlerinin zenginleşmesi, bilimi gerçek hayata taşıyarak problem ve sorunlara çözüm üretmeleri ve özgüvenlerinin artması hedeflendi.

Eğitimin ardından kursa katılan öğrencilere CÜ Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Mercan ve eğitimciler tarafından sertifikaları verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.