"Cumhuriyetçi Parti Vergi Reformunda Daha Birleşmiş Durumda"

"Cumhuriyetçi Parti Vergi Reformunda Daha Birleşmiş Durumda"
ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan:- "Şu anda Senato'da sağlık reformunu nasıl gerçekleştireceğimiz konusunda farklı görüşler var. Vergi reformuna ihtiyacımız olduğu, neye benzeyeceği ve nasıl yapacağımız konusunda çok daha birleşmiş durumdayız"

WASHINGTON (AA) - ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan Paul, Cumhuriyetçi Partinin vergi reformunda sağlık sigortasına kıyasla konsensüse daha yakın olduğunu ve yeni vergi yasasının bu yıl bitmeden tamamlanacağını söyledi.

Ryan, Massachusetts eyaletinde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, vergi reformu hakkında iyimser açıklamalarda bulundu.

Amerikalı şirketler ve mükelleflerin sabırsızlıkla beklediği vergi reformunun bu yıl içinde tamamlanacağına inandığını belirten Ryan, "Şu anda Senato'da sağlık reformunu nasıl gerçekleştireceğimiz konusunda farklı görüşler var. Vergi reformuna ihtiyacımız olduğu, neye benzeyeceği ve nasıl yapacağımız konusunda çok daha birleşmiş durumdayız." ifadelerini kullandı.

Ryan, ayrıca yeni vergi reformunda kurumsal vergi oranının yüzde 35'ten 20'ye indirilmesini "çok realistik" bulduğunu dile getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump ise hem seçim kampanyası boyunca hem de seçildikten sonra kurumsal vergi oranını yüzde 15'e düşüreceğini vaat etmişti. Beyaz Saray ayrıca mevcut durumda yüzde 10'dan başlayarak yüzde 39,6'a kadar yükselen bireysel vergi oranlarının üst sınırını yüzde 33'e indirmeyi hedefliyor.

- Yatırımcılar temkinli

Uzmanlar, 8 yıl aradan sonra hem Beyaz Saray hem Kongre'nin kontrolünü ele geçiren Cumhuriyetçi Partinin ilk sınavı olarak değerlendirilen sağlık reformunda yaşadığı başarısızlığın, vergi reformunu da zor bir sürecin beklediğine işaret ettiğini düşünüyor.

Piyasalarda vergi reformu konusundaki iyimser açıklamalara temkinli yaklaşıyor. ABD doları sağlık sigortası tasarısının yılan hikayesine dönmesinin ardından hafta içinde belli başlı rakipleri karşısında yaklaşık 11 ayın en düşük seviyesilerine gerilemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.