Çumra'da asfalt sezonu açıldı

Çumra'da asfalt sezonu açıldı
Konya’nın Çumra İlçe Belediyesi 2016 asfalt sezonunu yeni ekipman ve yeni teknolojiyle başlattı.

Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz yaptığı açıklamada, “Çumra asfalt sezonu için ‘Haydi Bismillah’ diyoruz. 2015 yılında 52 mahallemizde toplam 400 bin metrekare yol, kaldırım ve bordür çalışması yaptık. Hızımızı ve kalitemizi artırmak için 2016 yılı için yeni bir tesis ve yeni araçlarla asfalt sezonumuzu açıyoruz. Teknoloji sıcak asfalta soğuk asfalt arasında emisyon dediğimiz bir malzemeden oluşuyor ve astar hiç kullanılmıyor. Bu teknoloji çalışanlarımızın sağlık açısından da önemli bir kazanım elde etmemizi sağlıyor. Ayrıca daha önceki teknolojilerde 15 ayrı kişiyle ancak yapılabilen bir işi bu teknoloji sayesinde bir araç ve bir silindirle yapılabiliyor. Bu teknolojiyle astar malzemesinin hiç kullanılmıyor olması da ekonomi açısında da büyük oradan kar etmemizi sağlıyor. Bugün burada karayollarının 18 ayrı bölgesinden gelen mühendislerimiz ve şantiye şeflerimiz uygulamayı yerinde görmek için misafirimiz oldular” dedi.
Başkan Oğuz, bu tesisin Konya’nın 31 ilçesi arasında ilk kez Çumra’da kurularak kullanıma başlandığını da sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.