DAEŞ kontrolündeki Münbiç ile Cerablus arasındaki ikmal hattı kesildi

DAEŞ kontrolündeki Münbiç ile Cerablus arasındaki ikmal hattı kesildi
Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin başını çektiği güçler, Halep'in kuzeydoğusundaki Münbiç'e 5 kilometre yaklaştı. Terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Münbiç ile Cerabus arasındaki ikmal hattı da kesildi

AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçleri, Fırat nehrinin batısında terör örgütü DAEŞ kontrolündeki Münbiç'in merkezine, kuzeydoğuda 7, güneyde ise 5 kilometre yaklaştı.

ABD'nin teşvikiyle kendisine yakın Kürt ve Arap grupları SDG çatısı altında toplayan PYD, son olarak ilçenin kuzeydoğusundaki Kirsan, Tahtaniye, Rafia, Umm İzam köylerini ve Nekhar mezrasını DAEŞ'ten alarak kuzeydoğusundaki Kırk Magar köyüne ulaştı. Münbiç'in güneyinde de Kabirce, Tavacra, Aluş ve Karaa köyleri PYD'nin kontrolüne geçti.

İkmal yolu kesildi
Şu ana kadar batı yakasındaki Tahtaniye, Rafia ve Nekhar köylerindeki DAEŞ unsurlarını gerileten örgüt, Münbiç'i üç taraftan kuşatmış oldu. Münbiç ile Türkiye sınırında bulunan Cerablus arasındaki Dadat köyünü de ele geçiren örgüt, iki ilçe arasındaki ikmal yolunu kesti.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri harekat boyunca DAEŞ'e karşı PYD'ye hava desteği vermeyi sürdürdü.

Grup komutanı öldü
Yerel kaynaklar, PYD'ye bağlı "Kuzey Güneşi" adlı grubun komutanı Faysal Ebu Leyla'nın Hirbet er-Rus köyündeki çatışmalarda yaralandığını, ABD birlikleri tarafından tedavi için helikopterle götürüldüğü Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye kentinde bir hastanede öldüğünü bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.