DAEŞ, Musul'da saldırıya geçti

DAEŞ, Musul'da saldırıya geçti
Irak'ın Musul kentine yakın Peşmerge'nin Hazır, Başik, Naveran ve Tılskof cephelerine DAEŞ yoğun saldırı başlattı

MUSUL (AA) - Irak'ın Musul kentine yakın Peşmerge'nin Hazır, Başik, Naveran ve Tılskof cephelerine terör örgütü DAEŞ'in yoğun saldırı başlattığı belirtildi.

Başik Cephesi Peşmerge Komutanı Behrem Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sabahın erken saatlerinde terör örgütü DAEŞ dört koldan cephelerimize yoğun bir şekilde saldırmaya başladı. Peşmerge'nin şuana kadar herhangi bir can kaybı yok. Çatışmalar devam ettiğinden dolayı, DAEŞ'e verilen zarar ise henüz bilinmiyor." dedi.

Musul'un Mahmur ilçesine bağlı Güver Cephesi Peşmerge Komutanı Cemal Murıtke ise, DAEŞ'in kontrol ettiği bölgeye ağır silah ve havan toplarıyla saldırdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Örgüt sabahın erken saatlerinde birkaç koldan saldırı başlattı. Sadece bizim cepheye değil Hazır, Başik, Naveran ve Tılskof cephelerine de bomba yüklü araçlarla saldırı düzenlendi. DAEŞ henüz yıkılmadım mesajını vermek için bu saldırıları yapıyor."

DAEŞ'in saldırılarının püskürtülmesi için uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da terörist hedeflerini bombaladığı belirtildi.

Peşmerge güçlerinin konuşlandığı bazı cepheler DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kent merkezinden yaklaşık 15 kilometre mesafede olduğu kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.