Daeş'e Ait 102 Hedef 416 Atışla İmha Edildi

Daeş'e Ait 102 Hedef 416 Atışla İmha Edildi
Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik harekat kapsamında dün terör örgütü DAEŞ'e ait 102 hedef, obüs, tank, havan ve çok namlulu roketatardan yapılan toplam 416 atışla imha edildi

ANKARA (AA) - Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün terör örgütü DAEŞ'e ait 102 hedef, obüs, tank, havan ve çok namlulu roketatardan yapılan toplam 416 atışla imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, başta terör örgütü DAEŞ olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı devam ediyor.

Harekatın 47'nci gününde Azez- Rai hattında muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından keşif ve gözetleme yapıldı, belirlenen hedeflere top, çok namlulu roketatar, havan atışları yapıldı, hava harekatı düzenlendi.

2 muhalif şehit oldu, 19 muhalif yaralandı
Terör örgütü DAEŞ üyeleri, muhaliflerin kontrolündeki Aktarin ve Türkmen Barı'na sızma girişiminde bulundu. Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı unsurların karşı koyması üzerine çıkan çatışmada terör örgütü üyesi 14 kişi etkisiz hale getirildi. Bu arada dün, gün içindeki çatışmalarda 2 muhalif şehit oldu, 19 muhalif yaralandı.

Keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen terör örgütü DAEŞ'e yönelik 102 hedefe Fırtına Obüsü ile 322, çok namlulu roketatar ile 40 atış yapılırken hedefler 36 havan ve 18 tank atışıyla vuruldu. Özgür Suriye Ordusu'nun desteklenen harekatı kapsamında belirlenen hedefler etkisiz hale getirildi.

Savaş uçakları vurdu
Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait uçaklar, Duvaybik ve Aktarin'de bulunan 4 hedefe 4 bomba attı. Hava harekatıyla teröristlere ait ikisi savunma amacıyla kullanılan 4 bina imha edildi.

Koalisyon güçleri ise Aktarin, Türkmen Barı, Hazvan'da belirlenen hedeflere yönelik toplam 10 hava harekatı icra etti. Savaş uçakları, 17 teröristi etkisiz hale getirdi, bir araç ve 3 binayı imha etti.

Muhalif unsurların bugüne kadar yaklaşık bin 10 kilometrekare alanda kontrolü sağladığı harekat kapsamında 47 günde 28 mayın ve bin 23 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.