'DAEŞ’e karşı mücadele eden yerel güçlere desteği arttıracağız'

'DAEŞ’e karşı mücadele eden yerel güçlere desteği arttıracağız'
ABD Başkanı Obama, Suriye’de görevli ABD askerlerinin, yerel güçlerle DAEŞ’i geriletmede başarılı olduğunu belirterek, "Suriye’de DAEŞ’e karşı mücadele eden yerel güçlere desteği arttırmayı kararlaştırdım." dedi

HANNOVER (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, Almanya ziyaretinin son gününde Hannover Sanayi Fuarı'na katıldı.

Obama, burada yaptığı konuşmada, Suriye’de görevli az sayıdaki ABD özel kuvvetler askerinin, yerel güçlerle birlikte DAEŞ’i geriletmede başarılı olduğunu belirterek, "Suriye’de DAEŞ’e karşı mücadele eden yerel güçlere desteği arttırmayı kararlaştırdım." dedi.

ABD özel kuvvetlerinin deneyimlerinin, verdikleri eğitimin DAEŞ’le mücadelede önemli rol oynadığını ifade eden Obama, şöyle konuştu:

"Sağladığımız başarının ışığında, aralarında özel kuvvetler askerlerinin de bulunduğu, sayıları 250’ye kadar yükseltilebilecek ABD personelinin Suriye’de görevlendirilmesini onayladım."

Obama, Irak’ta DAEŞ’le mücadelede eden Irak kuvvetlerine de ek yardımı onayladığını bildirdi.

-"Operasyonlara daha fazla ülke katkı sağlamalı"


Avrupa Birliği (AB) ülkelerine DAEŞ’le mücadelede daha aktif rol üstlenmeleri çağrısında bulunan Obama, "Avrupa ve NATO daha fazlasını yapabilir. Suriye ve Irak’ta, daha fazla ülkenin hava operasyonlarına katkıda bulunması gerekiyor. Böylece DAEŞ’ten kurtarılan bölgelerde istikrarı sağlayabilir, şiddet ve aşırılık döngüsüne son verebilir, böylece DAEŞ’in yeniden dönmesini engelleyebiliriz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.