Daeş'e Yönelik Operasyonlar Fırat Kalkanı Harekatı'yla Taçlandı

Daeş'e Yönelik Operasyonlar Fırat Kalkanı Harekatı'yla Taçlandı
DAEŞ'e karşı yürütülen operasyonlar TSK tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'yla taçlandı

MALATYA (AA) - Terör örgütü DAEŞ'e yönelik ağustosta yurt genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 259 kişiden 50'si tutuklandı.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, polis, jandarma ve hudut birliklerinin geçen ay yürüttüğü çalışmalarda çok sayıda DAEŞ üyesi gözaltına alındı, örgüte ait dokümanlar, silahlar ve mühimmat ele geçirildi.

Sınır dışındaki DAEŞ hedeflerinin vurulması sonucu çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Yılın ilk aylarından bu yana devam eden operasyonlarda gözaltına alınan çok sayıda DAEŞ üyesi de tutuklandı.

Gaziantep'teki patlama
Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki sokakta organize edilen düğüne 20 Ağustos'ta saldırı düzenlendi. 32'si çocuk 56 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı DAEŞ terör örgütünün gerçekleştirdiği belirlendi.

Son olarak 29 Ağustos'ta da Kilis'te muhtelif yerlere peş peşe ateşlenen 3 roket mermisi isabet etti. Olayda biri ağır 5 kişi yaralandı.

Roket ve havan mermilerinin sınır güvenliğini tehdit etmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Suriye'deki hedefler Fırtına obüsleriyle ateş altına alınarak imha edildi.

24 Ağustos'ta da Türkiye'nin Suriye sınırında son bir haftada yoğunlaşan DAEŞ saldırılarında Kilis ve Gaziantep'in Karkamış ilçesine çok sayıda havan ve roket mermisi isabet etmesi üzerine TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla Fırat Kalkanı Harekatı başlatıldı.

Harekat, kısa sürede etkisini gösterdi
Sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi amacıyla düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı'nda Suriye'nin Halep kentinin Cerablus bölgesindeki terör örgütü DAEŞ hedefleri, savaş uçaklarıyla bombalandı.

Harekat kapsamında topçu ve ÇNRA atışları sonucunda tespit edilen hedefler tam isabetle vurularak imha edildi. Keklice ve Cerablus bölgesinde belirlenen hedeflere yönelik hava taarruzu icra edilirken, harekata Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16 uçakları da katıldı.

Harekat kapsamında Gaziantep'in Karkamış Sınır Kapısı'nın karşı tarafındaki Suriye topraklarında DAEŞ tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcılar, TSK tarafından kontrollü imha edildi. Sınır hattının, tank ve zırhlı personel taşıyıcılarla takviye edildiği operasyon kapsamında ÖSO unsurları, harekatın ilk haftasında 38 köyü DAEŞ ve PYD/PKK teröristlerinden kurtardı.

Bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterildiği harekatta sınırın Türkiye tarafına ilave tank ve zırhlı araçlar da konuşlandırıldı. Ayrıca, sınır bölgesinin güvenliğini artırmak için iş makineleriyle hendek kazma çalışmaları yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.