DAEŞ'in elindeki İsveç vatandaşının kurtarılması

DAEŞ'in elindeki İsveç vatandaşının kurtarılması
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Özel Anti- Terör Güçlerinin Musul merkeze yakın bir bölgeye düzenlediği operasyonda, terör örgütü DAEŞ'in elindeki İsveç vatandaşı Marlin Stivani Nivarlain kurtarıldı

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Özel Anti- Terör Güçlerinin Musul merkeze yakın bir bölgeye düzenlediği operasyonda terör örgütü DAEŞ'in elindeki İsveç vatandaşı Marlin Stivani Nivarlain'in kurtarıldığı bildirildi.

IKBY Güvenlik Ajansı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 17 Şubat 2016'da Özel Anti-Terör Güçleri'nin Musul merkeze yakın DAEŞ'in kontrolündeki bölgeye "özel bir operasyon" düzenlendiği ve operasyonda İsveç vatandaşı Marlin Stivani Nivarlain'in kurtarıldığı belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Marlin Stivani Nivarlain (17), İsveç'in Boros bölgesindendir. DAEŞ üyeleri tarafından kandırılan Nivarlain, geçen yıl önce Suriye'ye ve ardından Musul'a getirilmiştir. İsveç resmi makamları, Güvenlik Ajansı'na Nivarlain'in kurtarılması yönünde talepte bulunmuştu. Ajansımız kısa bir süre içinde Nivarlain'in yerini tespit etmiş ve kurtarmayı başarmıştır. Nivarlain şu an Kürdistan bölgesi güvenlik güçlerinin elindedir. İsveç makamlarıyla gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra Nivarlain, ülkesine güvenli bir şekilde gönderilecektir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.