DAEŞ'in kimyasal silah saldırısı sonucu hayatını kaybeden çocuk defnedildi

DAEŞ'in kimyasal silah saldırısı sonucu hayatını kaybeden çocuk defnedildi
Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tazehurmatu kasabasında terör örgütü DAEŞ'in kimyasal silah saldırısından etkilenerek hayatını kaybeden kız çocuğu toprağa verildi

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentine bağlı Tazehurmatu kasabasında terör örgütü DAEŞ'in kimyasal silah saldırısından etkilenerek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kız çocuğu Fatma Semir'in naaşı toprağa verildi.

Tazehurmatu Devlet Hastanesinde yaklaşık iki gün tedavi altına alınıp, müdahalelere rağmen kurtarılamayan Semir'in naaşı, kasabadaki Beşirliler mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze töreninde AA muhabirine konuşan Semir'in babası Semir Veyis, "Bu çocukların ölümünün sorumlusu Başbakan Haydar el İbadi'dir. Terör örgütü DAEŞ ortaya çıktığından bu yana yaklaşık iki yıldır kasabamıza havan ve diğer füzelerle saldırı düzenleniyor. Bu durum yeni bir şey değildir. Kızım Fatma'yı iki gün önce nefes darlığı şikayeti üzerine hastaneye kaldırdık ancak onu kurtaramadık" dedi.

Semir'in dayısı Mahmut Hüseyin ise DAEŞ'in konuşlandığı bölgenin küçük bir köy olduğunu belirterek, "Irak'ın önemli ve büyük yerlerini kurtarabilen hükumet, küçücük bir köyü neden kurtaramıyor. Bunu henüz anlamış değiliz. Bu çocukların vebalini kim çekecek? Artık kimyasal silah saldırılarına maruz kalıyoruz. Ötesi var mı ? Bir an önce bölge temizlensin. Aksi takdirde on binlerce sivil burada yok olup gidecek'' diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.