DAEŞ'ten Ebu Gureyb'e saldırı

DAEŞ'ten Ebu Gureyb'e saldırı
Sadr, silahlı milislerini Bağdat'ı DAEŞ saldırılarına karşı korumaya çağırdı

BAĞDAT (AA) - Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, silahlı milislerini DAEŞ saldırılarına karşı Bağdat'ı korumaya hazırlıklı olmasını istedi.

Sadr'ın ofisinden yapılan açıklamada, Sadr'ın milis gücü olan Seraye es-Selam'a (Barış Tugayları) Bağdat'ı olası DAEŞ saldırılarına karşı korumaya hazırlıklı olması talimatı verdiği aktarıldı. Sadr, hükümetin Bağdat'a yönelik riski dikkate almasını istedi.

Bu gibi saldırıların reform projelerini aksatmayacağını savunan Sadr, Irak'tan mezhepçilik kabusunun giderilmesi için köklü reform taleplerinde ısrar edeceklerini belirtti. Sadr, "Irak'ın her karış toprağı ve Bağdat'ı savunmada kahraman Irak ordusuna karşı umut doluyum" ifadelerini kullandı.

Bağdat'ın batısındaki Ebu Gureyb bölgesine terör örgütü DAEŞ tarafından saldırı düzenlediği bildirilmişti.

AA muhabirine konuşan Ebu Gureyb Kaymakamı Osman Nevvaf, dün gece Ebu Gureyb'e bağlı el-Hitavin bölgesinde (Sünni) güvenlik açığının meydana geldiğini ifade ederek, DAEŞ militanlarının Ticaret Bakanlığı'na bağlı tahıl ambarları binasına saldırdığını kaydederek, iki taraftan da ölü ve yaralı olduğu ancak sayı hakkında net bilginin olmadığını dile getirmişti.

Bölgenin giriş, çıkışlarının kapatıldığını ve askeri bölge ilan edildiğini belirten Nevvaf, Irak güvenlik güçlerinin Hitavin bölgesinde durumu kontrol altına almak için geniş çaplı operasyon başlattığını ifade ederek, bölgeye çok sayıda asker ve askeri araç takviyesi yapıldığını, çatışmaların devam ettiğini de aktarmıştı.

Konuyla ilgili Bağdat Operasyonlar Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin söz konusu bölgede iki DAEŞ intihar eylemcisini etkisiz hale getirdiği ve bu güçlerin bölgedeki güvenliği sağladığı kaydedilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.