Dağcılıkta Önemli Kazanım

Dağcılıkta Önemli Kazanım
- İran'da yapılan UIAA Genel Kurulunda, Türkiye adına önemli kazanımlar elde edildiği duyuruldu

ANKARA (AA) - Uluslararası Dağcılık ve Tırmanış Federasyonu (UIAA) Genel Kurulu İran'da yapıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonunun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Şiraz kentinde gerçekleştirilen genel kurulda Türkiye adına önemli kazanımlar elde edildi.

Uluslararası Skyrunning Federasyonu Başkan Yardımcısı Silvio Calvi ile yapılan görüşmelerin ardından üyelik çalışmalarının başlaması ve sonrasında Türkiye'nin ev sahipliğinde 2019'da uluslararası bir şampiyonanın düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Azerbaycan Hava ve Ekstrem Sporlar Federasyonu Başkanı Firdovsi Aliyev ile gerçekleştirilen görüşmeyle de iki ülke arasında iş birliği protokolünün imzalanmasına dönük çalışmalar tamamlanırken, bakanlık seviyesinde resmi imzaların atılmasına karar verildi.

Genel kurulda, UIAA başkanlık seçimininin 2020'de Türkiye'de düzenlenmesine yönelik resmi başvurular da yapıldı. Üye ülkelerle yapılan ikili toplantılarda, Türkiye'nin adaylığı ilgiyle karşılandı.

Öte yandan, 2018 Balkan Dağcılık Birliği (BMU) Genel Kuruluna Bursa, 2019 Uluslararası Dağ Kayağı (ISMF) Genel Kuruluna İzmir ev sahipliği yapacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.