Dağdeviren Erü'de Konferans Verdi

Dağdeviren Erü'de Konferans Verdi
Harvard Üniversitesi Genç Akademi'nin tek Türk üyesi ve "giyilebilir kalp pili"nin mucidi Dr. Dağdeviren, "Sıra Dışı Bir Hikaye, Biyoloji Eşini Bulur" başlıklı konferansta konuştu

KAYSERİ (AA) - Harvard Üniversitesi Genç Akademi'nin tek Türk üyesi ve "giyilebilir kalp pili"nin mucidi Dr. Canan Dağdeviren, Erciyes Üniversitesinde konferansa katıldı.

Sabancı Kültür Sitesi'nde Nano Teknoloji ve İnovasyon Kulubünce düzenlenen "Sıra Dışı Bir Hikaye, Biyoloji Eşini Bulur" konulu konferansta konuşan Dağdeviren, hayata geçirdiği projeleri ailesinde gördüğü hastalıklardan ilham alarak yaptığını anlattı.

Dağdeviren, dedesinin 28 yaşında kalp yetmezliğinden ölmesinin kendisini etkilediğini, bundan dolayı onun öldüğü yaşa gelinceye kadar kalp hastaları için bir şeyler yapmaya karar verdiğini belirtti.

Anneannesi ve teyzesinin kanserden yaşamını yitirdiğini dile getiren Dağdeviren, "Anneannem 1 yıl önce meme kanserinden, teyzem ise 1,5 yıl önce kolon kanserinden vefat etti. Meme kanserinin tedavisinde kullanılacak bir cihaz ve kolonoskopide kullanılacak bir aparat geliştireceğim. Böylece kanser hastalarına yararlı olmak istiyorum. Çalışmalarım bu şekilde sürüyor." dedi.

İzleyicilerden gelen sorular üzerine Türkiye ile ABD arasındaki bilimsel yatırımları da değerlendiren Davdeviren, şöyle konuştu:

"Tesisler konusunda onlardan çok üstünüz. Bugün ben ERÜ'de bilimsel bir salon gördüm, gözlerime inanamadım. O salonda bulunan bazı cihazlar ABD'de herkesin ulaşabileceği cihazlar değil ama bu salon bomboştu. Buna çok üzüldüm. Yapılan bu yatırımların boşa gitmemesi için o salonların boş kalmaması gerekir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.