Uğur Özteke

Uğur Özteke

DAHA ÇOK OKUL YAPARMIŞIZ AMA

DAHA ÇOK OKUL YAPARMIŞIZ AMA

Konya olarak ülke olarak yavaş yavaş artık kış moduna girmeye başlıyoruz. Bakıyorum da her evde her iş yerinde şartlar yenilenmeye başlıyor. Cenab-ı Allah’ım hayırlısı versin inşallah. Çok şükür okul telaşesi çerçevesinde öyle üzülecek kahrolacak ya da şehir adına utanılacak bir durumla karşılamadık.

Bu konuda Sayın Valimiz Canbolat’tan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e resmi ve özel görevlilerden en alt birimdeki çalışanlara kadar herkes gerçekten üzerine düşeni layığı ile yaptı.

Mesela Başkan Akyürek’in okulların açıldığı ilk gün çocuklarımız servislerine binerken arabasına binip şehri turlamasından trafikte yaşanılan sıkıntıyı bire bir kontrol etmesine, servis araçlarında korkulan bir şey olmaması için dolmuşçularımızdan Başkan Karabacak’ın polisle yaptığı görünmeyen işbirliğine kadar her şey çok güzeldi.

Şimdi şehri yönetenler kış hazırlığında. Tabi yine sessiz ve çaktırmadan… Allah güç kuvvet versin, devlete ve millete zeval vermesin inşallah.

BU ZABITA DA ALNINDAN ÖPÜLÜR DEĞİL Mİ?

Böyle güzel ve mutlu bir girişin ardından yine insanı duygulandıran gözlerini yaşartan bir kareden sez etmek istiyorum.

Evet bu kare bir vatandaş tarafından çekilip bize gönderiliyordu.

 

whatsapp-image-2017-10-16-at-15.30.25.jpeg

“Burası ne, ne olmuş orada?” diye sorarsanız şöyle bir küçük açıklama yapalım.

Geçtiğimiz hafa Cuma günü Cuma namazı çıkışında Kayalıpark çeşmesinin önü. Susuzluktan oralarda kıvranan köpeğin durumunu fark eden Zabıta Memuru Harun Aydın kardeşimiz çömelmiş avuçlarına suyu doldurmuş ve köpeğe o şefkatli elleri ile kana kana suyunu içiriyor.

Hani şehri yönetenlerin bir sloganı var ya “Birlikte Konyayız” diye. İşte bu sloganın özeti, içerdiği anlam bu olsa gerek, değil mi?

Zabıta kurdu ile kuşu ile çiçeği, böceği ile, düşmüşü muhtacı ile hatta sağlıklı varlıklı olana da yol açması ile bu sloganı tek kelime ile özetliyordu.

Huzurlarınızda Harun kardeşimize, zabıtanın güler yüzlü mütevazı müdürü Haluk Bey’e ve tüm teşkilat mensuplarına doğal olarak da bu işte de yıllarca sabırla teşkilatı yenileyen Tahir Başkan’a teşekkür ederiz.

OKUL MESELESİNİ YAZMADAN GEÇEMEYECEĞİM

Ve bir acı ama aşılabilecek bir durumu yazmaz isem çatlar ölürüm.

Biz kiminle hangi ortamda olursak olalım ister çay içelim ister su. Allah şahit tek bir hedefimiz vardır. Konya ve Türkiye, işte bir gün bir gazeteci dostumla bir ilçe Belediye Başkanımızla çaylarımızı yudumlarken sardırdık şehri konuşmaya. Biz her ne kadar bu sütunlarda şehri yönetenlerimizin güzelliklerini size aktarmaya çalışsak da onlara hep şehrin sorunlarını aktarırız. Yani biz şuna inanıyoruz. Biz çok iyiyiz. Şükürler olsun. Ama daha daha iyi olmak için biz de her şey var. O zaman eksiklikleri ya da öyle gördüğümüz bildiğimiz konuları da bire bir aktarırız. İşte bu Başkanımızla konuşurken Konya’da hala okul binası sıkıntısı olduğunu bazı okullardaki sınıfların fiziki yapılarının utanç verici olduğunu filan dile getirdik. Hatta bazı okul isimleriniz vererek “Abi bir araştırın belki yanlış biliyoruz. Ama bu okullarda çocukları olan veliler isyanlarda” diye de bize ulaşan üzücü bilgileri aktardık. Başkan üzüldü. Yüzü birden düştü ve samimiyetimize güvenerek şöyle dedi. “Uğur abi maalesef biz belediyelere büyük görevler düşüyor. Şu rant işlerini bir kenara bırakmamız lazım. Konya’ya 23 okul daha yapılabilir. Ama bizler o arsanın şöyle getirisi var bu köşe şöyle olacak” demekten vezgeçmeliyiz. Bu yıl sonuna kadar her şey hazır ama bizler arsa konusunda cimri olmaktan kurtulmalıyız” diyordu.

Konya daha iyi olacak. Böylesine samimi ve içten yöneticilerimiz var ya gerisi kolay. Biz buna inanıyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Sahte dost sabuna benzer; Elini yüzünü temizledikten sonra ayağını kaydırır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ankara Yolu’nda ve Fetih Caddesi’nde hız magandalarının önüne geçebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR