"Daha Okula Gitmeden, Konserlere Gidiyordum"

"Daha Okula Gitmeden, Konserlere Gidiyordum"
14 yaşındaki başarılı piyanist Emir İlgen, 29. Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları'nın konuğu oldu

İSTANBUL (AA) - 14 yaşındaki başarılı piyanist Emir İlgen, 29. Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmaları'nın açılış konserinde sahne aldı.

Konser öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan İlgen, müziğe çok küçük yaşlardan itibaren ilgisi olduğunu belirterek, "Henüz müziğe başlamadan önce bile çok fazla konsere gidiyorduk. 6-7 yaşlarındaydım. Yani daha okula gitmeden, konsere gitmeye başlamıştım. Konserlerden büyük bir zevk alıyordum. O kadar küçük olduğum halde, ses çıkarmadan dinliyordum. Ailem de ilgiyle dinlediğim için, müziğe ilgim olduğunu düşündü. Bunun sonunda piyano dersleri almaya başladım. Dersler çok iyi gitti." ifadelerini kullandı.

Emir İlgen, o yıllarda konservatuvara girme yaşında olmadığı için özel derslere devam ettiğine vurgu yapan İlgen, "Sonra konservatuvara girdim. Bu yolculuk çok iyi başladı. İyi gittiğini gördük. O zaman, Amerika'da bir ay süren iyi bir akademiye katıldım. Çok yarar sağladı ve bunun benim mesleğim olmasına karar verdim. Ardından buna İstanbul'da devam etmeye karar verip İstanbul'a taşındım. Üç yıldır da Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı'nda öğrenciyim. Çok memnunum." şeklinde konuştu.

İdil Biret'i kendine örnek aldığını söyleyen genç isim, Biret'in çalışması, disiplini ve başarısından etkilendiğini dile getirdi.

- "Yılın 7 ayına yayılan bir etkinlik takvimiyle başladık"

Enka Kültür Sanat Koordinatörü Murat Ovalı ise ENKA Kültür Sanat'ın bu yıl 29. yılını kutladığının altını çizerek, "Tiyatro, açık hava ve müzik buluşmaları olarak, yılın 7 ayına yayılan bir etkinlik takvimiyle başladık ve bitirmek üzereyiz. Şimdi müzik etkinliklerindeyiz. Emir İlgen konseriyle başlayıp, 25 Aralık'ta Boğaziçi Caz Korosu'nun Yılbaşı Konseri ile bitireceğimiz müzik buluşmalarımız var. 10 etkinliğimiz var. 30. yıl hazırlıkları şimdiden başladı." dedi.

Ovalı, çarpıcı etkinliklerin gerçekleştirileceğini dile getirerek, şunları aktardı:

"Emir İlgen 14 yaşında. Geleceğin yeteneği. Bundan daha çarpıcı bir şeyle başlanamaz herhalde. Fazıl (Say) Bey var. Ankara'dan, Orkestra Akademik Başkent Oda Orkestrası ve Gülsin Onay birlikte konser verecek. Borusan Quartet ile Gökhan Aybulus konserimiz var. Erol Evgin ve Mirkelam konserleri olacak. Boğaziçi Caz Korosu, çocuklar için de Barış İçin Müzik Orkestrası sahne alacak."

Müzik etkinliklerinin sona ermesinin ardından ocak ayının son haftası tiyatro gösterimlerinin başlayacağına işaret eden Ovalı, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'ne kadar tiyatro gösterimlerinin devam edeceğini söyledi.

Murat Ovalı, EnkaSanat.org ile sosyal paylaşım ağları üzerinden de etkinliklerle ilgili detaylı bilgiye ulaşılabileceğini kaydetti.

Kariyerine 9 yaşında katıldığı Almanya Clara Schumann Musik Schule Uluslararası Piyano yarışmasında aldığı "Assoluto Birincilik Ödülü"yle adım atan İlgen konserde, Johann Sebastian Bach'ın "Prelüde Füg No. 6", Ludvig van Beethoven'ın "Sonat No. 17" ve Frederic Chopin'in "Scherzo No.1" eserlerini yorumladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.