Daimler, emisyon soruşturması başlattı

Daimler, emisyon soruşturması başlattı
ABD Adalet Bakanlığının talebi üzerine Daimler, araçlarındaki emisyon işlemini inceleme altına aldı

NEW YORK (AA) - Alman otomotiv devi ve Mercedes-Benz'in ana kuruluşu Daimler, ABD Adalet Bakanlığının isteği üzerine, araçlarındaki emisyon seviyesi hakkında iç soruşturma başlattığını duyurdu.

Daimler'den yapılan açıklamada, 15 Nisan'da ABD Adalet Bakanlığının şirketten, "Amerika'daki araçlarının egzozlarındaki emisyon işleminin sertifika ve kayıt süreçlerini incelemesini" talep ettiğini bildirdi.

Açıklamada, söz konusu talebin, ABD Adalet Bakanlığından gelen istek doğrultusunda şu ana kadar gizli tutulduğu ve Daimler'in Amerikalı otoritelerle tam işbirliği halinde iç soruşturmayı gerçekleştirerek tüm gerekli eylemleri alacağı belirtildi.

Şubat ayında, ABD'deki bir grup Mercedes-Benz sahibi, bazı dizel araçlarının düşük hava sıcaklıklarında yasal emisyon seviyesinin üzerinde salınım yaptığını iddia etmişti.

Perşembe günü de bir diğer Alman otomotiv devi Volkswagen (VW) ile ABD'li kurumlar, emisyon ölçümlerinde yanıltıcı yazılıma sahip olan VW dizel araçların tamiri veya geri alımı konusunda prensipte uzlaşmıştı.

Geçen yılın Eylül ayında ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), VW'nin emisyon testlerini manipüle ettiğini ve şirketin dizel araçlarının normal seviyenin 40 kat üzerinde çevreyi kirlettiğini duyurmuştu.






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.