"Daiş'i Bitirmek Boynumuzun Borcudur"

"Daiş'i Bitirmek  Boynumuzun Borcudur"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "DAİŞ denilen örgütü, hem Suriye'de bitirmek hem ülkemizde eylem yapamaz hale getirmek, milletimize karşı boynumuzun borcudur. Fırat Kalkanı Harekatı, bunun ilk adımıdır." değerlendirmesinde bulundu

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kurban Bayramı'nı en kalbi duygularla tebrik ederek, bu mübarek bayramın millete, İslam alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesi, kurtuluşa vesile olması temennisinde bulundu.

Bu bayrama, pek çok meselenin sebep olduğu buruklukların yanı sıra, meseleleri çözme iradesinin varlığını da görmenin sevinciyle girildiğine işaret eden Erdoğan, iki ay önce 15 Temmuz gecesi, tarihte görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kalınıldığını belirtti.

Türkiye için 15 Temmuz gecesi ne kadar karanlık başladıysa, 16 Temmuz sabahının da o derece aydınlık doğduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye, 15 Temmuz sabahı olduğundan çok daha güçlü, çok daha kararlı, çok daha dinamiktir. Milletimiz, kendi iradesini hiçe sayan, darbeyle, terörle, şiddetle ülkesine boyun eğdirebileceğini, devletini ele geçirebileceğini sananlara açık bir mesaj vermiştir. Bu tür niyetlerle yola çıkanlar, artık bilmelidirler ki, karşılarında 570 bin kişilik ordusuyla, 260 bin kişilik polisiyle birlikte, 7'den 70'e 79 milyonluk milletiyle bir Türkiye'yi bulacaklardır. Bunun en müşahhas örneğini, 7 Ağustos'ta Yenikapı Mitingi'nde gördük. Milletimiz, her kesimden, her görüşten, her düşünceden insanıyla, o gün o meydanda tüm dünyaya mesajını verdi."

"Türkiye'yi PKK belasından kurtarmakta kararlıyız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak sadece Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı mücadele edilmediğine vurgu yaparak, bölücü terör örgütü PKK ve dini istismar ederek, kendine alan açmaya çalışan DAİŞ gibi kanlı yapılarla da mücadelenin kesintisiz sürdüğünü bildirdi.

Görünüşte rakip gibi gözüken bu örgütlerin, aslında Türkiye'ye karşı birlikte hareket ettiklerine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti:

"PKK terör örgütünün, 15 Temmuz'dan sonra sınır bölgelerimizdeki faaliyetlerini yoğunlaştırma gayretinde olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin Suriye operasyonunu sekteye uğratma amacı taşıdığı açık olan bu eylemler, örgütün ağır kayıplar vermesine rağmen devam ediyor. Terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerin acısı yüreğimizi yakıyor, ama şundan emin olunuz ki askerimizin, polisimizin, korucularımızın dökülen tek bir damla kanı dahi boşa gitmedi, gitmiyor. PKK, tarihinin en ciddi kayıplarını verme pahasına yürüttüğü bu kanlı eylemlerinde kesin bir başarısızlığa uğramıştır.

Artık bölge halkının da açıktan tavır aldığı bu örgüt, her geçen gün daha fazla köşeye sıkışmaktadır. Güvenlik güçlerimizle ve bölgedeki kardeşlerimizle el ele vererek, Türkiye'yi PKK belasından kurtarmakta kararlıyız. FETÖ gibi PKK'nın da milletimizin dirayeti, devletimizin gücü karşısında direnme şansı yoktur. PKK'nın, Suriye'deki kolu olan PYD-YPG'yi de aynı akıbet bekliyor. DAİŞ denilen örgütü, hem Suriye'de bitirmek hem ülkemizde eylem yapamaz hale getirmek, milletimize karşı boynumuzun borcudur. Fırat Kalkanı Harekatı, bunun ilk adımıdır. Ülke ve millet olarak bekamızı tehdit eden tüm örgütleri, arkalarında kim olursa olsun, yok etmek için ne gerekiyorsa yapmaktan bizi kimse alıkoyamaz."

Erdoğan, gerek Fırat Kalkanı Harekatı'nda, gerek terörle mücadele operasyonlarında görev alan güvenlik güçlerinin tamamına başarılar diledi.

"Yollarda kaybedilen zamanın telafisi mutlaka vardır"
Bayram ziyaretlerine gidiş ve dönüşlerde trafik kurallarına her zaman olduğundan çok daha fazla riayet edilmesi çağrısında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef ülkemizde, her bayramda, trafik kazalarında pek çok ailenin ocağına ateş düşüyor. Ailelerimize ve milletimize derin acılar yaşatacak kazalara sebep olacak ihlallerden, hep birlikte kaçınmalıyız. Unutmayınız, yollarda kaybedilen zamanın telafisi mutlaka vardır, ama kaybedilen canların, çekilen acıların telafisi yoktur." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.