Dalaman'a sezonun ilk yabancı turist kafilesi geldi

Dalaman'a sezonun ilk yabancı turist kafilesi geldi
Uçakla Dalaman Havalimanı'na gelen 400 İngiliz yolcudan oluşan kafile karanfillerle karşılandı- YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Güvenç:- "Turizm piyasasındaki dalgalanmalara rağmen erken sezon açılışı ve iki uçağın dolu gelmesi büyük bir anlam ifade e

MUĞLA (AA) - İngiltere'den Dalaman'a gelen, 400 İngiliz turistten oluşan sezonun ilk kafilesi, çiçeklerle karşılanarak baklava ve lokum ikram edildi.

Karşılama törenine Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Dalaman Başmüdürü Yaşar Kasap ve turistik acente temsilcileri katıldı.

Kaymakam Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, sezonun ilk turist kafilesini karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bölgeye gelen ilk kafilenin yörenin tanıtımı açısından önem taşıdığını ifade eden Şimşek, "Ziyaretçiler yöremizin ne kadar güzel ve güvenli bir yer olduğunu görecekler. Bundan sonra da ülkemize gelen turist sayısının artışına katkı sağlayacaklar." dedi.

- "Moraller düzeldi"

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Güvenç de İngiltere'den gelen iki uçağın da dolu olduğunu kaydetti.

Her yıl yaklaşık 1 milyon İngiliz turistin bölgeyi ziyaret ettiğini belirten Güvenç, "Turizm piyasasındaki dalgalanmalara rağmen erken sezon açılışı ve iki uçağın dolu gelmesi büyük bir anlam ifade ediyor. Moraller düzeldi. Thomas Cook isimli dünya devi tur operatörü İngiltere'nin 16 şehrinden bu yıl Türkiye'ye uçak kaldıracak. İngiltere'den gelen uçaklarla moral bulduk. İnşallah bu diğer pazarlara da yansır." diye konuştu.

Güveç, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sektöre büyük destek sağladığını anlattı.

Yolculardan Valerie Booth, tatil için 14 yıldır Türkiye'yi tercih ettiğini dile getirerek "Türk insanı çok iyi ve arkadaş canlısı. Türkiye'de yaptığım tatillerden memnunum ve gelmeye devam edeceğim." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.