Damadından Yapılan Nakille Hayata Tutundu

Damadından Yapılan Nakille Hayata Tutundu
Kanser ve siroz hastası inşaat işçisi, damadından nakledilen karaciğer parçasıyla sağlığına kavuştu

İZMİR (AA) - İzmir'de karaciğer kanseri ve siroz hastası inşaat işçisi, damadının bağışladığı karaciğer parçasıyla hayata tutundu.

İzmir'de özel hastaneden yapılan açıklamaya göre, Aydın'da yaşayan 4 çocuk ve 8 torun sahibi inşaat işçisi Vahdettin Güçlü (54), ellerindeki şişlik nedeniyle hastanelere başvurdu.

Karaciğer sirozu ve karaciğer tümörü tespit edilen Güçlü'nün sağlığına kavuşması için organ nakli olması gerektiği belirlendi.

Yakınları arasında yapılan araştırmada uygun donör olduğu anlaşılan 37 yaşındaki damadı Seyfettin Akkurt'un (37), gönüllü olması sonrası nakil operasyonu yapıldı.

Operasyonu gerçekleştiren ekipte yer alan Dr. Cahit Yılmaz, hastanın karaciğer yetmezliği ile başvurduğunu, nakilden başka şansının bulunmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Canlıdan nakil yapabilmek için eşi ve çocuklarıyla çalıştık ama uygun çıkmadı. Burada tabii bizim toplumumuzun aile bağlarının kuvvetliliğinin göstergesi olan damadı hemen gönüllü oldu. Damat uygun çıkınca da nakli gerçekleştirdik. İki hastamızın da durumu çok iyi."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vahdettin Güçlü, "Onun sayesinde yeniden hayata tutundum. Hayırlı damadım, sağ olsun, var olsun." ifadelerini kullandı.

Damat Seyfettin Akkurt ise organ bağışına bir gün herkesin ihtiyaç duyabileceğine ve insanlık görevini yaptığına dikkati çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.