DAMGA 10’DAN

DAMGA 10’DAN
2016-2017 sezonunda rakip filelere 40 gol kaydeden Atiker Konyaspor’da Boşnak futbolcu Riad Bajic, gollerin %42.5’lik oranına damgasını vurdu. Bu sezon takımını sırtlayan genç forvetin ardından 11 futbolcunun da gollerde imzası bulunuyor

Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonu geride kalırken, Atiker Konyaspor’u gol yollarında Boşnak futbolcu Riad Bajic kurtardı. Bu sezon ligde gol yollarında dönem dönem kısır bir görüntü çizen yeşil-beyazlı ekip, forvet oyuncusundan ciddi katkı aldı. 34 haftada rakip ağları 40 kez havalandıran Konyaspor, gol dağılımında da 11 farklı oyuncusundan yararlandı.

BAJİC’İN SEZONU

Yeşil-beyazlıların genç golcüsü Riad Bajic, 2 sezondur yeşil-beyazlı forma altında önemli bir yol kat etti. 23 yaşındaki Boşnak oyuncu, özellikle bu sezon önemli bir çıkış yakalayarak performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Konyaspor’un en golcü ismi oynadığı 32 maçta 2 bin 229 dakika sahada kalan ve rakip fileleri 17 kez havalandıran Riad Bajic oldu. 34 haftada gol krallığında yer alan ve zirveyi son haftalara kadar zorlayan Bajic, attığı 17 golle krallıkta 4. sırada yer aldı.

%42’LİK DAMGA

Öte yandan takımın 40 golünde Riad Bajic, %42.5’lik oranına damga vurdu. Boşnak oyuncu iç sahadaki Beşiktaş ve Alanyaspor, deplasmandaki Fenerbahçe ve Gaziantepspor maçlarında 2’şer gol kaydederken, Alanyaspor ile deplasmanda oynanan ve 3-2 kazanılan maçta attığı ilk gol hakem kayıtlarına Berkan Emir’in kendi kalesine attığı gol olarak geçildi.

11 FARKLI İMZA

Yeşil-beyazlıların 2016-2017 sezonu gol dağılımında 11 farklı futbolcunun imzası bulunuyor. Takımda Riad Bajic’ten sonra en golcü oyuncular 5 golle Ömer Ali Şahiner ve 4 golle Jagos Vukovic oldu. Deni Milosevic 2 golle katkı verirken, Hora, Skubic, Ali Çamdalı, Amir, Jonsson ve Selim Ay, birer golle katkıda bulunan futbolcular oldu.

3 GOL RAKİPTEN

Atiker Konyaspor’un gollerinden 3’ü ise rakip takım oyuncuları tarafından kendi kalelerine atıldı. Sezonun 4. haftasında iç sahada 1-1 berabere kaldığı Gençlerbirliği maçında Uğur Çiftçi, 13. haftada deplasmanda 3-2 yendiği Alanyaspor mücadelesinde Berkan Emir ve 19. haftada deplasmanda 5-1 kaybettiği Beşiktaş karşılaşmasında Dusko Tosic kendi kalesine gol atan oyuncular oldular. (Seda Erciş)

 

Atiker Konyaspor’un 2016-2017 sezonunda bulduğu gollerin dağılımı şöyle:

Riad Bajic       17 Gol

Ömer Ali Şahiner       5 Gol

Jagos Vukovic            4 Gol

Dimitar Rangelov       3 Gol

Deni Milosevic           2 Gol

Ioan Hora       1 Gol

Nejc Skubic    1 Gol

Ali Çamdalı    1 Gol

Amir Hadziahmetovic            1 Gol

Jens Jonsson   1 Gol

Selim Ay         1 Gol

Uğur Çiftçi (Gençlerbirliği)   1 Gol

Berkan Emir (A.Alanyaspor) 1 Gol

Dusko Tosic (Beşiktaş)          1 Gol

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.