Damızlık süt sığırı yetiştiricilerine kredi kolaylığı

Damızlık süt sığırı yetiştiricilerine kredi kolaylığı
ANKARA (AA) - Damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde, faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için üreticilerin işletmelerinde...

ANKARA (AA) - Damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde, faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için üreticilerin işletmelerinde bulundurmaları gereken manda veya damızlık süt sığırı sayısı 10 baş ve üzerinden en az 5 başa düşürüldü.

Zi̇raat Bankası ve Tarım Kredi̇ Kooperati̇fleri̇nce tarımsal üreti̇me yönelik düşük fai̇zli̇ yatırım ve işletme kredi̇si̇ kullandırılmasına ili̇şki̇n usul ve esaslar yeniden düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Zi̇raat Bankası AŞ ve Tarım Kredi̇ Kooperati̇fleri̇nce Tarımsal Üreti̇me Dai̇r Düşük Fai̇zli̇ Yatırım ve İşletme Kredi̇si̇ Kullandırılmasına İli̇şki̇n Uygulama Esasları Tebli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Tebli̇ği, 1 Ocak 2016'dan itibaren yürürlüğe girmek üzere Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde, faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için üreticilerin işletmelerinde bulundurmaları gereken manda veya damızlık süt sığırı sayısı 10 baş ve üzerinden en az 5 başa düşürüldü. Damızlık süt sığırı yetiştiricilerinin karar kapsamında faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullanabilmesi için, 5 baş ve üzerinde manda veya damızlık süt sığırı işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini 5 baş ve üzerine çıkarmaları gerekecek. Bu kapsamda uygulamadan yararlanmak isteyen damızlık etçi ve kombine sığır yetiştiricilerinde, 5 baş ve üzerinde damızlık etçi ve kombine sığır yetiştiriciliği işletmesi kurmaları veya işletme kapasitesini 5 baş ve üzerine çıkarmış olma koşulu aranacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.