Dana fiyatları uçunca koyun ve keçi kıymete bindi

Dana fiyatları uçunca koyun ve keçi kıymete bindi
Büyükbaş kurbanlıkların canlı kilosunun 17-18 TL olması, küçükbaşa olan talebi her geçen gün arttırıyor. Fiyatları yüksek bulan ve sadece bakmakla yetinen alıcılar fiyatların düşmesini ümit ediyor.

 

Son güne kalacak

Büyükbaş kurbanlıkların canlı kilosunun 17-18 TL olması, küçükbaşa olan talebi her geçen gün arttırıyor. Fiyatları yüksek bulan ve sadece bakmakla yetinen alıcılar fiyatların düşmesini ümit ediyor. Şimdiden alışverişi arefe günü ve bayram sabahına erteleyenler var

 

KÜÇÜKBAŞA TALEP ARTTI

 Kurban Bayramı için geri sayım başlarken, kurbanlık temini için de çalışmalar hızlandırıldı. Ancak fiyatlar alıcıların geri adım atmasına neden oluyor. Kurbanlık hayvan satıcıları büyükbaş için canlı kilo düvede 17, danada ise 18 TL olarak belirledi. Ancak 7 kişilik paydaşın kesebileceği ortalama büyüklükteki büyükbaşın fiyatının 9-10 bin TL’yi bulması kurbanlık arayışındakileri küçükbaş hayvana yöneltiyor. Özellikle fiyatların daha cazip olması nedeniyle keçi bu sene daha çok revaçta.

FİYATLAR SON GÜNLERDE DÜŞER

Besihanelerde ve hayvan pazarlarında arayışlarını sürdüren vatandaşlar, kurbanlık fiyatlarının çok şişirme olduğunu belirterek, piyasaların önümüzdeki günlerde düşeceğine inanıyor. Kurban pazarlarının kurulması ve Doğu’dan gelecek hayvanların daha cazip fiyat seçeneği sunacak olmasının fiyatları aşağıya çekeceğini belirten vatandaşlar, “Fiyatlar geçen yıla göre yüzde 30-40 daha fazla. Kurbanlıkları son günler hatta arefe günü ve bayram sabahı almak daha cazip olabilir” görüşünde.(Dilhan Türker)

KONYA’DA SON 3 YILIN KURBANLIK PİYASASI

Yıl                          Küçükbaş                            Büyükbaş

2014                      10-11                                    11-12

2015                      11-12                                    13-14

2016                      13-14                                    17-18

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.