DANIŞTAY, yerel idare mahkemesinin kararını bozdu.

DANIŞTAY, yerel idare mahkemesinin kararını bozdu.
Erzurum 2. İdare Mahkemesi' nin kararına valilikten gelen itirazı Danıştay haklı buldu. Sahte evraklar ile alınan yeşil pasaport hükmünü yitiriyor. Sonuç: Gülen pasaportsuz ve firari.

Danıştay 10. Dairesi, karara gerekçe olarak "vaizlikten emekli olmadı istifa etti, SSK'dan emekli oldu, dolayısıyla memur değil işçi emeklisidir.Çalışsaydı da yeşil pasaport alacak dereceye yükselemezdi. Buna rağmen Diyanet' ten yanıltıcı belge verildi. Pasaport formunu gerçeğe aykırı şekilde "emekli memur" olarak doldurdu ve idareyi yanılttı" dedi.

Danıştay 10. Dairesi, 20 Kasım 2014'te toplanarak, Gülen'in pasaportunun iptal işlemini reddeden Erzurum 2. İdare Mahkemesi kararına Valiliğin itirazını görüştü. Daire, bir üyenin muhalefetine karşı 4 üyenin oyuyla, İdare Mahkemesi'nin ret kararını bozdu. Diyanetten alınan sahte belge yeşil pasaporta dayanak gösterilmişti. Müstefi memur yeşil pasaport hakkından faydalanamıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.