"Dans eden yumruklar" sanatseverleri büyülecek

"Dans eden yumruklar" sanatseverleri büyülecek
Paris'in arka sokaklarındaki yumruk yumruğa kavgaları klasik müzik ve modern dansla birleştiren dünyaca ünlü dans topluluğu Kafig, yarın akşam başkentte gösteri sunacak- Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Genel Sekreteri Yüksel:- "Topluluk Türkiye'de ilk kez 33.

ANKARA (AA) - YILDIZ AKTAŞ - Paris'in arka sokaklarındaki yumruk yumruğa kavgaları klasik müzik, hip-hop, akrobasi ve Uzakdoğu dövüş sanatlarıyla harmanlayan dünyaca ünlü dans topluluğu Kafig, Türkiye'de ilk kez yarın akşam sanatseverlerin karşısına "büyüleyici" bir gösteriyle çıkacak.

18 yılda 61 ülkede 1 milyondan fazla seyirciyle 2 bin 600 gösteriye imza atan Kafig Dans Topluluğu, Ankara Müzik Festivali kapsamında, ilk kez Türkiye'deki hayranlarıyla yarın akşam saat 20.00'de MEB Şura Salonunda buluşacak.

Paris'in arka sokaklarındaki yumruk yumruğa kavgaları klasik müzik, hip hop, akrobasi ve Uzakdoğu dövüş sanatlarıyla harmanladıkları "büyüleyici" Boxe Boxe gösterileriyle sanatseverlerle buluşmaya hazırlanan Kafig Dans Topluluğuna, sahnede Fransa'nın tanınmış klasik müzik dörtlüsü Debussy Quartet eşlik edecek.

Festivali 33 yıldır aralıksız düzenleyen Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin, ilk günden itibaren "Ankara'nın baharı müzikle daha güzel" sloganıyla yapıldığını belirtti.

Vakfın, Avrupa Festivaller Birliği ve Uluslararası Gençlik Müzik Örgütü'nün Türkiye'deki temsilcisi olduğunu söyleyen Yüksel, "Umudu Müzikle Besleyen Festival" olarak nitelendirdikleri festivalin açılışında içlerini umutla dolduran coşkun bir ilgiyle karşılaştıklarını kaydetti.

Her yıl dünyada dans ve müzik alanında önemli grupları Türkiye'ye getirdiklerini belirten Yüksel, bu kapsamda bu yıl ilk kez Türkiye'ye gelecek olan Kafig Dans Topluluğunu yarın akşam sanatseverlerle buluşturacaklarını söyledi.

Grubun 1996'da kurulduğunu ve oldum olası hedeflerinin hip-hop, tiyatro, sirk gösterileri, dövüş sanatları ve çağdaş müzikle bir araya getirip, yeni ufuklar açmak olduğunu dile getiren Yüksel, Kafig Dans Topluğunun sanat yönetmeni Mourad Merzouki'nin Boxe Boxe'nin koreografisini 2011'de hazırladığını anlattı.

Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Topluluk Türkiye'de ilk kez 33. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde sahne alacak. Dünyada da gösterileri yoğun ilgi gören bu topluluğu ve gösteriyi Türkiye'de ilk kez başkentin dans tutkunlarıyla buluşturacak olmak bizim için de mutluluk ve gurur. Sanatseverler gösteriyi büyük bir heyecanla bekliyor.

Dövüş sanatlarını, sokakların dansı hip-hop ve boksu çağdaş dansla aynı anda ringde yumruk yumruğa dövüştüren gösteri aslında ilhamını Merzouki'nin doğup büyüdüğü Paris kenar mahallelerinden alıyor. Bu adrenalini hiç eksilmeyen şatafatlı ve teatral bir dövüş. Tüm sanatseverlerin izlemesi gereken farklı bir bakış açısı getiren yaratıcı bir gösteri, herkesi ve özelikle modern dansla ilgilenenleri topluluğu izlemeye festivalimize davet ediyoruz. Topluluğa sahnede yine önemli bir müzik grubu, geçen sene festivalimizdeki etkileyici performanslarıyla hafızalarda yer eden Debussy Quartet eşlik edecek.

Debussy Quartet, birisi kadın 7'si erkek 8 nitelikli dansçının bu haşin gösterisine şaşırtıcı bir şekilde Schubert, Ravel, Philip Glass, Glenn Miller'dan klasik bir seçkiyi, onları adeta gölge ve ışık gibi takip ederek seslendirecek, hareketlerine çarpıcı bir estetik ve zarafet yükleyecek. Dahası koreografinin bir parçası olacaklar. Yani hem göze hem kulağa hitap edecek, ruhunuzu besleyecek özellikle modern dans sevenler için büyüleyici bir gösteri olacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.