Dans Romanlarla Buluştu

Dans Romanlarla Buluştu
Roman dansçılar, profesyonel dans eğitimleri ve edindikleri turne tecrübelerini, 26 Ekim'de Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde, 28 Ekim tarihinde ise Sulukule Sanat Akademisi'nde sergileyecekler

İSTANBUL (AA) - Anadolu Ateşi Dans Topluluğu tarafından gerçekleştirilen "Dans Romanlarla Buluşuyor" adlı projenin kapanış programı Grand Pera Emek Sahnesi'nde yapıldı.

Etkinlikte basın mensuplarına açıklamada bulunan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, projeyi Avrupa Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kültürlerarası İletişim ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle sürdürdüklerini söyledi.

Erdoğan, proje kapsamında Roman dansçılarla Anadolu Ateşi'nin repertuarı üzerine çalıştıklarını belirterek, "Birbirimize çok şey öğrettik. Biz de onlardan öğrendik. Onlar da bizden bir şeyler kaptılar." dedi.

Roman dansçıların, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu ile turneye çıktığını anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"En son Mardin'deydik, Diyarbakır'daydık. Kıbrıs'a geldiler. Türkiye'nin birçok yerine, yaz turnesinde Bodrum'a, Kuşadası'na geldiler. Yani bizim yolculuğumuzu paylaştılar. Müthiş bir renk kattılar. Onlara teşekkür ediyorum. 32 arkadaşımız burada ve içlerinden bazılarını Anadolu Ateşi'ne alacağız. Nisan'da başlamıştık projeye ve bugün onların son günü. Bugün sertifikalarını alacaklar."

Roman dansçı Yunus Emre Önceğiz de projeye İstanbul Sulukule'den katıldığını ve 6 aydır çalışmalara devam ettiğini dile getirdi.

Projenin kendisine çok şey kattığının altını çizen Önceğiz, "Danslara geçmeden önce stretching ve kondüsyon dersleri ile başladık. Bazen stresli geçti. Vizyon açısından da bize kattığı şeyler oldu. Sadece dans öğrenmedik. Tarih, kültür gibi birçok şey öğrendik." ifadelerini kullandı.

Dansçı Gizem Nalbant ise projeden önce 6 yıl boyunca amatör olarak dans sanatına devam ettiğini ve ilk kez böyle bir proje içerisinde profesyonel olarak yer aldığını belirtti.

Nalbant, "Aslında projeden sonra vizyon atladık. Bizim ve diğer çocuklar için önemli bir proje. Bir sürü şeyler öğrendik, gördük. Farklı şehirlere gittik. Yeni sahne deneyimleri ve heyecanları yaşadık. Yeni insanlarla tanıştık, yeni kültürler gördük. Çok şey kattı bize, çok mutluyuz." diye konuştu.

Programda 50 genç Roman dansçı, "Garzani", "Papuri", "Teke", "Gargano", Balkan danslarından "Ramo" ve çeşitli Roman dansları sahnelediler.

Proje, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı arasında imzalanan "Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Programı" çerçevesinde yürütüldü.

"Dans Romanlarla Buluşuyor" projesi kapsamında Roman dansçılar, profesyonel dans eğitimleri ve edindikleri turne tecrübelerini, 26 Ekim'de Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde, 28 Ekim tarihinde ise Sulukule Sanat Akademisi'nde sergileyecekler.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.