Darbe girişimini kim ihbar etti?

Darbe girişimini kim ihbar etti?
Başbakan Binali Yıldırım katıldığı televizyon programında darbe girişimi kimin ihbar ettiğini açıkladı.

Katıldığı televizyon programında soruları yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye tarihi boyunca, birçok medeniyetlerin hedefi olmuş bir ülke. Dolayısıyla bu ülkenin, dinamik bir coğrafyada yer aldığını biliyoruz. O yüzden başkalarının bir tehdidi varsa, bizim on tehdidimiz var. Bugüne kadar 3 tane kanun hükmünde kararname çıktı. Önümüzdeki günlerde yeni bir Kanun Hükmünde Kararname çıkacak.Onunla ilgili hazırlık çalışmaları devam ediyor" dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Yenikapı’da gerçekleştirilecek mitinge katılmayacağını açıklamasıyla ilgili konuşan Yıldırım, "Pazar günkü mitinge keşke Kılıçdaroğlu kendisi gelseydi ama temsilci göndermeleri de birlik beraberlik açısından önemli" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz günü saat 15.00’te bir binbaşı, MİT’e ihbar etti

Türkiye’nin istihbaratla ilgili sorunlarının olduğunun ortada olduğunu bunun bir sır olmadığını belirten Başbakan Yıldırım, "15 Temmuz günü saat 15.00’te bir binbaşı, MİT’e ihbar etti. 15 Temmuz’da istihbarat MİT’e saldırı olacak diye geliyor. MİT’e niye haber vermediniz diye sordum, cevabı verilemedi. Ben bunu Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı’na sordum, ’Bu nasıl olur ’ dedim. Ama bunun cevabını veremedi, herhangi bir şey de söyleyemedi. TİB kapatılacak, yerine bir kuruluş gelmeyecek. MİT’in Cumhurbaşkanlığına bağlanması gündemimizde, üzerinde çalışıyoruz. MİT Müsteşarı’na bana ve Cumhurbaşkanı’na neden haber vermediniz diye sordum, bunun cevabı verilemedi" diye konuştu.

58 bin 611 kişi açığa alındı, 3 bin 499 kişi görevden alındı

58 bin 611’i kişinin açığa alındığını 3 bin 499 görevden ihraç edildiğini açıklayan Başbakan Yıldırım, iptal edilen 2010 KPSS sınavıyla ilgili de o dönem 86 bin kişinin memuriyete girdiğini belirterek, bu kişilerin memuriyetinin incelenmesini gerektiğini ifade etti.

Başbakan Yıldırım ayrıca okulların zamanında açılacağını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.