Darbe Girişiminin Sigorta Şirketlerine Maliyeti 10 Milyon Lira

Darbe Girişiminin Sigorta Şirketlerine Maliyeti 10 Milyon Lira
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından birçok sigorta şirketi tarafından "lütuf ödemesi" adı altında hasarların karşılanmaya başlamasıyla söz konusu girişimin faturası da ortaya çıkmaya başladı

İSTANBUL (AA) - FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde meydana gelen sigorta hasarları arasında teminat kapsamında olmayanlar da bulunuyor. Ancak sigortalısına destek olmak isteyen bazı şirketler, kendi inisiyatifleri ile teminat kapsamı dışına çıkarak "lütuf ödemesi" adı altında müşterilerinin hasarlarını karşılıyor. Sigorta şirketlerine hasar başvurusu geldikçe de darbe girişiminin faturası ortaya çıkıyor.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreteri Mehmet Akif Eroğlu, darbe girişiminin ardından sektör olarak mağdur olanlar için neler yapılacağını görüşmek üzere bir araya geldiklerini, normal şartlarda savaş, darbe ve kalkışmanın teminat dışı olmasına karşın oluşan hasarları ödeme kararı aldıklarını ve ödemeye başladıklarını bildirdi.

Şu ana kadar ödenen hasar rakamının 4 milyon liraya ulaştığını belirten Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ödemelerin devam edeceğini düşünecek olursak hasar ödemelerinin 10 milyon lirayı geçeceğini tahmin ediyoruz. Bunun yaklaşık 4 milyon lirası kasko, yine 4 milyon lirası yangın, 1,5 milyon lirası ferdi kaza, kalanlarının da mühendislik sigortası olduğunu düşünüyoruz. Kamuda oluşan zararları özel sektörle mukayese edemeyiz. Ağırlıklı hedef kamu binalarıydı ve yüksek hasar aldılar. Özel sektördeki hasar maliyeti 10 milyon liraya ulaştıysa kamu tarafındaki hasarların çok daha büyük olacağını tahmin ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.