Darbe Girişimiyle Mücadele Telsiz Kayıtlarında

Darbe Girişimiyle Mücadele Telsiz Kayıtlarında
Kars'ta, FETÖ'nün darbe girişimine bulunduğu gece yaşananlar polis telsizlerine yansıdı

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine bulunduğu gece yaşanan olaylar, polis telsizi kayıtlarına girdi.

Kars Emniyet Müdür Faruk Karaduman, darbe girişiminin ortaya çıkmasının ardından ekiplere telsizle anons yaptı.

Polislere hiçbir şekilde teslim olmamaları çağrısında bulunan Karaduman, ekiplere görev yerlerinin terk edilmeyeceğini emretti.

İlk andan itibaren ekiplerine sürekli talimatlar veren, vatandaşları da darbeye karşı örgütleyen Karaduman, Kars'ta olayların sıkıntısız atlatılması ve askerlerin geri çekilmesinde büyük rol oynadı.

Karaduman, olayların yaşandığı ilk saatlerde tüm ilçe müdürleri ve amirlerden görevlerinin başına geçmeleri ve talimat beklemelerini istedi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne giden bir binbaşının "şehrin asayişinin kendilerine bağlandığı ve polisin kendi talimatları doğrultusunda görev yapacağını" söylemesi üzerine Karaduman, telsizden ekiplere şöyle seslendi:

"Kesinlikle müsaade etmiyoruz. Görevimizin başındayız, şehrin güvenliği ve asayişinden polis sorumludur, bu şekilde tebliğ etsinler. Hiç kimse askeri personelin talimatını yerine getirmeyecek. Görevimizin başındayız."

-Vatandaşları sokağa çağırdı


Polislere, vatandaşların darbe girişimine karşı sokağa davet edilmesi yönünde emir veren Karaduman, ekiplere "Sokağa çıkma yasağı yok, vatandaşlarımızı megafonlu araçlarla uyarsınlar. Herhangi olağanüstü bir durum yok. Bu asker içinde ufak bir grubun yaptığı bir hareket. Megafonu olan araçlarla personelimiz vatandaşımızı uyarsın, sokağa çıkma yasağı diye bir şey yok, herkes çıkabilir." şeklinde anons yaptı.

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.