Darbe sonrası Mısır'da onuncu hapishane

Darbe sonrası Mısır'da onuncu hapishane
Mısır yönetimi, askeri darbenin yapıldığı 2013 yılından bu yana onuncu hapishaneyi inşa etme kararı aldı

KAHİRE (AA) - Mısır yönetiminin, darbenin yapıldığı 2013 yılından bu yana onuncu hapishaneyi inşa etme kararı aldığı bildirildi.

Mısır İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar'ın, Resmi gazetede yayınlanan kararına göre, Kalyubiye kentinde yeni bir merkezi hapishane inşa edilecek.

Kararı AA muhabirine değerlendiren Mısırlı hukukçu Ahmed Mufrih, "Yeni hapishane, son 3 yıl içinde resmi olarak inşa kararı alınan onuncu hapishane." ifadesini kullandı.

Mısır'da cezaevi sistemi hukukunun, yürütme erkine alan açmaya ve özellikle İçişleri Bakanı'nın özel hapishaneler inşası için karar alabilmesine müsait olduğunu belirten Mufrih, bu hapishanelerin diğerleri gibi yargı denetimine tabi tutulmadığını söyledi.

Mufrih, diğerlerindeki hak ihlallerine aldırış edilmeksizin hapishane yapımına devam edilmesinin garip bir durum olduğunu kaydederek, özgürlükleri sınırlama politikasının yayıldığına dikkati çekti.

Mısır'da askeri darbeden sonra şimdiye kadar Minya ve Kahire'de 2'şer, Şarkiyye, Giza, Asyut, Buhayra'da ve kuzeydeki Dekahaliye iline bağlı Camsa kentinde birer olmak üzere 9 hapishane inşa edildiği ifade ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.