Darbe sönümleyici tampon zorunlu hale getirilmeli!

Darbe sönümleyici tampon zorunlu hale getirilmeli!
Otomobil gibi küçük araçların kamyon ve TIR’lara arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazalarda ölüm ve yaralanma oranının yüksek olması, bu tür araçların dorsesine darbe sönümleyici tamponun zorunlu kılınması gerektiği fikrini yeniden gündeme getirdi.

Trafikte aşırı hız, dikkatsizlik ve kural ihlali sonucu meydana gelen trafik kazalarının sonuçları hem maddi hem de manevi olarak ağır olabiliyor. Özellikle son dönemde artan trafik kazalarında ise seyir halindeki kamyon ve TIR gibi karoseri uzun olan araçlara otomobillerin arkadan çarpması sonucu ölümle neticelenen trafik kazalarının sayısı ciddi oranda arttı.

AZRAİL, KAMYON VE TIR’LARIN ARKASINDA!

Özellikle şehirlerarası yollarda yoğun olarak görülen kamyon ve TIR gibi yüksek tonajlı ve karoseri uzun olan araçların karıştığı trafik kazalarındaki artış dikkatlerden kaçmıyor. Trafik kazalarında bu tür araçların arkasından otomobillerin çarpması sonucu meydana gelen kazalarda çoğunlukla otomobil sürücüleri hayatını kaybediyor. Aşırı hız, dikkatsizlik, kural ihlali başta olmak üzere çoğunlukla sürücülerin hatası sonucu meydana gelen kazalarda ölüm oranını artıran bir diğer unsur ise otomobillerin yüksek tonajlı araçların arkasından çarpması durumunda uzun karoserin altına kadar girmesi büyük bir rol oynuyor.

480278.jpg

KAMYON VE TIR’LARA KORUYUCU TAMPON ZORUNLULUĞU GETİRİLSİN

Meydana gelen kazalardaki ölüm ve yaralanma oranlarını en aza indirgemek için ise birtakım tedbirlerin alınması gerekiyor. Kamyonların ve TIR’ların dorse ve kasa kısımlarının uzun olması nedeniyle arkadan çarpan özellikle otomobil gibi küçük araçlar, hızını alamayıp büyük araçların altına kadar girebiliyor. Bu da ölüm ve yaralanma oranını ciddi manada artıyor.

aw706275-01.jpg

Kamyonlar ve TIR’larda darbe sönümleme özelliği olan, küçük araçların arkadan çarpma durumunda bu tür araçların altına kadar girmesini önleyecek tamponların zorunlu hale getirilmesi gerektiği, bu sayede dorse kazalarında ölüm ve yaralanma oranlarının azalabileceği ifade ediliyor.

HAVVA GÜL YAVUZ

aw706275-03.jpg

resized-87c22-a33468a0resized-a145ef50afae7tir2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.