Darbeciye 'Güvenlik Toplantısı' Diye Çağrıldığı Valilikte Gözaltı

Darbeciye 'Güvenlik Toplantısı' Diye Çağrıldığı Valilikte Gözaltı
Darbecilerin hazırladığı sözde atama listesinde "Bingöl sıkıyönetim komutanı" olarak gösterilen eski 49. Komando Tugay Komutanı Kotaman'ın, 16 Temmuz sabahı çağrıldığı valilikteki İl Güvenlik Toplantısında gözaltına alındığı ortaya çıktı

 Fetullahçı Terör Örgütünü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ihraç edilen eski tuğgeneral ve 49. Komando Tugay Komutanı Yunus Kotaman, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla asayiş toplantısı için çağrıldığı valilikte gözaltına alındı.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 17 Temmuz'da tutuklanan ve adı darbecilerin hazırladığı sözde atama listesinde, "Bingöl sıkıyönetim komutanı" olarak geçen Kotaman'ın gözaltına alınmasını Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, AA muhabirine anlattı.

Köşger, 15 Temmuz gecesi Bingöl'de herhangi bir sıkıntı yaşanmadığına işaret ederek, "Bingöl'de hiçbir darbe kalkışması yaşanmadı." dedi.

İlde bu olaya ilişkin yaşanan tek durumun, 49. Komando Tugay Komutanı olarak görev yapan eski tuğgeneral Kotaman'ın darbe girişiminin yaşandığı gecenin sabahında gözaltına alınması olduğunu dile getiren Köşger, Kotaman'ın adının darbecilerin hazırladığı listede, "Bingöl sıkıyönetim komutanı" olarak yer aldığını aktardı.

"Bunu suhuletle çözelim istedik"
Köşger, Kotaman'ın gözaltına alınmasıyla ilgili süreci şöyle anlattı:

"Askeri birliğe girilerek komutanın gözaltına alınması nahoş hadiselere sebebiyet verebilirdi. Bunu suhuletle çözelim istedik ve kendisini toplantı için valiliğe çağırdık. Başsavcımız da toplantıya çağrıldı. Orada adli kolluk tarafından gözaltı işlemi gerçekleştirdi. Dolayısıyla bu hadise suhuletle çözülmüş oldu. Kendisi de herhangi bir direniş göstermedi ve adalete teslim oldu."

"Ülkenin güvenliğini emanet ettiğiniz, bir ilde garnizon komutanı olarak görevlendirdiğiniz kişinin böyle bir hadisenin içinde yer alması her şeyin başında milletimiz için üzüntü verici." diyen Köşger, bir daha bu tür olayların yaşanmamasını diledi.

Eski tuğgeneral Kotaman, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kararname ile TSK'dan ihraç edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.