'Darbenin Huzur Ve Adalet Getirdiği Görülmemiştir'

'Darbenin Huzur Ve Adalet Getirdiği Görülmemiştir'
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Diktaya, baskıya ve adaletsizliğe karşı demokratik ortamlarda mücadele etmeliyiz. Darbenin huzur ve adalet getirdiği görülmemiştir." değerlendirmesini yaptı

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi Twitter hesabından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Paylaşımında, tarihin CHP'nin demokrasi için ödediği bedellerle dolu olduğuna dikkati çeken Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasiye sahip çıkıp, her türlü dayatmaya karşı durmak her CHP’linin görevidir." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ihtiyacımız olan, evrensel hukuk normlarına dayanan bir demokrasidir. Bir kişinin üstünlüğüne dayanan sahte bir demokrasi değil. Er ve erbaşları linç etmek bilinçsiz ve canice bir davranıştır. Gariban erleri canice linç edenler de darbeciler gibi yargılanmalıdır. Diktaya, baskıya ve adaletsizliğe karşı demokratik ortamlarda mücadele etmeliyiz. Darbenin huzur ve adalet getirdiği görülmemiştir."

Muhabir: Barış Gündoğan

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.