Darbeye Karşı Sabaha Kadar Meydanları Terk Etmediler

Darbeye Karşı Sabaha Kadar Meydanları Terk Etmediler
Başta İstanbul , Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye'nin birçok ilinde halk, sabaha kadar meydanları terk etmedi

İZMİR/İSTANBUL/ANKARA (AA) - İzmir'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini gece boyunca protesto etti.

Konak Meydanı'ndaki saat kulesi etrafında Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle toplanan binlerce İzmirli, dün gece olduğu gibi, bu gece de darbe girişimine tepki gösterdi.

Meydanı gece boyunca terk etmeyen İzmirliler, "Asker kışlaya", "Türkiye burada, darbeciler nerede", "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur, eğilme, bu millet seninle", "Ya Allah, Bismillah, Allahuekber", "İdam isteriz" ve "FETÖ'ye idam" sloganları attı. Meydandaki "Coş FETÖ coş, darben çıktı boş" pankartı dikkati çekti.

Alanın etrafına "Darbeye karşı tek ses, tek nefes", "Darbecilere karşı bu kez milli irade kazandı" ve "Türkiye'yi seviyorum, darbeye karşı duruyorum" pankartları, İzmir Vilayet Konağına da Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri asıldı.

Yorulan vatandaşlar çimlerin üzerinde dinlenirken, meydandaki kalabalık ilerleyen saatlere rağmen dağılmadı.

Sabah ezanının okunmasının ardından Konak Camisi'nde namaz kılan vatandaşların, meydandaki bekleyişleri sürüyor.

İstanbullular Taksim meydanı ve Vatan caddesinde sabahladı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden bazı vatandaşlar, Taksim Meydanı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde sabahladı.

Gece boyunca Taksim Meydanı'nda bulunan vatandaşlardan bazıları, ellerindeki Türk bayrakları ile Cumhuriyet anıtı çevresinde ve çimlerin üzerinde uyudu.

Günün aydınlanmasıyla birlikte belediye ekipleri çevrede temizlik çalışması yaptı.

Meydanda güvenlik amacıyla 2 TOMA bekleyişini sürdürüyor. Bir askeri aracın üzerinde ise polis nöbet tutuyor.

Bu arada, vatandaşların Atatürk Kültür Merkezi binasına Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini astığı görüldü. Ankara'da vatandaşların bekleyişi sabah saatlerine kadar sürdü
Ankara'da Kızılay Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Vatandaşların bekleyişi sabah saatlerine kadar sürdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.