Darülbedayi‘ye asırlık gala

Darülbedayi‘ye asırlık gala
İstanbul Şehir Tiyatroları'nın kuruluşunun 100. yılı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen galayla kutlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş "Bu 100 yılın kutlamalarında bulunmaktan büyük şeref duyuyorum" dedi.

Eski adı "Darülbedayi" olan İstanbul Şehir Tiyatroları’nın 100’üncü yılı, 17 Kasım Pazartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilen 100. yıl galasıyla kutlandı. 100 yıllık sanat ekolü İstanbul Şehir Tiyatroları’nın gala gecesine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve diğer yetkililerin yanı sıra Kadir İnanır, Erdal Özyağcılar, Perihan Savaş, Zihni Göktay, Cihan Ünal, Sezai Yılmaz, Çiğdem Tunç gibi sanatçılar ile çok sayıda Şehir Tiyatrosu sanatçısı katıldı. Gala öncesinde Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu ve beraberindeki sanatçılar, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nden Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na yürüdü. Yazıcıoğlu ve beraberindekiler, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin duvarına da "Darülbedayi Caddesi" tabelası astı. 

Topbaş: 100 yıl daha

Galaya katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "Tebrik ediyorum, 100 daha diyorum. İnanıyorum ki şehir tiyatromuzu Erhan Bey ekibiyle birlikte geleceğe taşıyacak. Bendeniz de bu 100 yılın kutlamalarında bulunmaktan büyük şeref duyuyorum. Geçmişi biraz bilen birisi olarak, burada bulunmaktan büyük haz duyuyorum" diye konuştu ve günün anısına Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu'na plaket verdi. Konuşmanın ardından, sahneye çıkan Şehir Tiyatroları sanatçıları birlikte 100. Yıl şarkısını seslendirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.