Davutoğlu dönüşüm toplantısında konuştu

Davutoğlu dönüşüm toplantısında konuştu
Başbakan Ahmet Davutoğlu öncelikli dönüşüm toplantısında konuştu

İlkeli tutumumuz şimdiye kadar olduğu gibi devam edecek. 2008'den beri tüm dünya ülkeleri kriz yönetimi ile ilgileniyor. Türkiye bir yandan krizlerle ilgili önlemini alıyor bir yandan da yapısal reformlarını hayata geçiriyor. O yüzden Türkiye ekonomik krizden etkilenmeden krizi yönetiyor.

Tek parti yönetimi de yaşanan istikrar açısından çok büyük fayda sağlıyor. Kamu özel sektör ilişkisi he zamankinden çok daha etkin bir şekilde sürüyor. Büyüme verilerimiz beklentimizin altında ama dünya geneline bakıldığında takdir gören bir performans.

Yapısal dönüşüm programları içerisinde özel sektörde bulunuyor.

Petrol fiyatlarındaki düşüş bizim enerji maliyetlerimizi ve cari açığımızı düşürüyor ama Rusya'daki emtia fiyatlarındaki düşüşten kaynaklı bizi de bir yandan olumsuz etkiliyor.

Öncelikli yapısal dönüşüm programları şöyle;

Üretimde verimliliğin arttırılması programı: Verimliliğin arttırılmasına özel bir önem vereceğiz. Sanayide toplam katkıyı yüzde 20'ye çıkartacağız.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.