Davutoğlu: Gerekli talimatı verdik

Davutoğlu: Gerekli talimatı verdik
Bursa'da toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, İsrail'e mesaj gönderdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsrail askerlerininMescid-i Aksa'ya saldırısına yönelik, "Bu topraklar hiçbir zaman işgalcileri barındırmadı. Bir barbar, zalim, işgalci Mescid-i Aksa'ya girmeye kalktı. İzzetli ve onurlu Müslümanlar ve insanlık bu işgalcilere fırsat vermeyecektir. İnşallah Mescid-i Aksa da hürriyete kavuşacaktır buna kimse engel olamaz. İşgalciler ne yaparsa yapsın, dünya ne kadar sessiz kalırsa kalsın her Müslümanın kalbinde Mescid-i Aksa yaşar. Kudüstarihin bize emanetidir. Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemizdir. Gerekli talimatları verdik. Dünyanın her yerinde Kudüs’e sahip çıkmak için girişimlerde bulunacağız, Kudüs’ü unutturmayacağız." dedi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından önemli satır başları;

“KİMSE BUNU SÖYLEMESİN”

Kudüs bize Hz. Ömer'in, Yavuz Sultan Selim'in, Kanuni Sultan Süleyman'ın emanetidir. Kudüs bizim davamızdır ve devam edecektir. Kimse bir Türk’e Kudüs senin davan değildir diyemez.

İSRAİL’E MESAJ

İsrail’e yönelik şu mesajı söylüyoruz. Nasıl olsa Müslümanlar Ortadoğu’da zalim yönetimler tarafından baskı altında bizlerle ilgilenemezler diye düşünmesinler. Sahip Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Mazlumların yanında olduk ve buna devam edeceğiz.

“KILIÇDAROĞLU TEDİRGİN OLACAKSA…”

Kılıçdaroğlu geçen hafta Avrupa’da kiminle konuştuysa 'tedirginim' diyor. Ben Kılıçdaroğlu’nun Avrupa’dan, Asya’da kimseyle konuştuğunu görmedim herhalde ayna ile konuşuyor. Biz ona sormayalım. Kılıçdaroğlu tedirgin olabilir ama eğer tedirgin olacaksa partisinden tedirgin olsun. Vekili istifa ederken ‘umudum kalmadı’ diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.