Davutoğlu, KTO Karatay Üniversitesinde öğrencilerle buluştu

Davutoğlu, KTO Karatay Üniversitesinde öğrencilerle buluştu
Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Konya Ticaret Odasının (KTO) 'KTO Karatay Sohbetleri' kapsamında düzenlediği 'Bilgiden Bilince Üniversite Misyonumuz' adlı sohbetin ilk konuğu oldu.

Karatay Üniversitesinde düzenlenen sohbet programına, Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra, AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Hüseyin Çevik ve KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri katıldı. 
Programın açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, 663 yıl eğitim veren ve Selçuklu ve Osmanlı döneminin sayılı medreseleri arasında yer alan, Karatay Medresesini 95 yıl aradan sonra KTO Karatay Üniversitesi ismiyle tekrar eğitime açarak geçmişte olduğu gibi Konya’nın, ülkenin ve tüm İslam aleminin hizmetine sunduklarını belirtti. Öztürk, "Sahip olduğumuz 765 yıllık bu tarihi yapı, bir yandan başkentlik yaptığı Anadolu’nun Türk ve İslam coğrafyası olmasını sağlayan Konya’nın tarihi, kültürel ve sosyal olarak sahip olduğu hazineyi tekrar gün yüzüne çıkarmakta, bir yandan da insanlığın hizmetine sunulan bir ilim yuvası olmaktadır. Üniversitemizin yönetimi olarak, dünyaya hükmeden bir tarihin izlerini taşıyan medreseyi, dünyaya ışık tutacak ilmin ve fikrin yayılacağı bir üniversiteye dönüştürerek büyük bir sorumluluğu üzerimize aldık. Başbakanlığınız döneminde, ‘KTO Karatay Üniversitesi benim üniversitem’ diyerek bizlere verdiğiniz cesaret, üniversitemizin ulaşmış olduğu büyüklükte ve gelecek hedeflerini gerçekleştirme yolunda attığımız adımlarda en büyük destekçimiz olmuştur" dedi.

"Ülke olarak sahip olduğumuz en büyük güç beşeri gücümüzdür"
Görevlerinin öğrencilere kendilerini geliştirmelerine yönelik imkanları oluşturmak olduğunu anlatan Başkan Öztürk, "Ülke olarak sahip olduğumuz en büyük güç beşeri gücümüzdür. Bu gücümüzü daha da geliştirebilirsek ülke olarak bizi kimsenin tutamayacağını çok iyi biliyoruz. Tüm öğrencilerimiz için ortak ders olan ‘Ahilik ve Meslek Ahlakı’ ile ‘Karatay Medresesi ve Medeniyet Tasavvuru’ dersleri, vakıf ve medrese kültürü ile yoğrulan yeniden diriliş ruhumuzu yansıtmaktadır. Üniversitemiz var olduğu müddetçe de, sahip olduğu bu ruhu gelecek nesillere taşıyamaya devam edecektir. Onlara sağlayacağımız her imkanı en iyi şekilde kullanarak gelecekte ülkemizi bugünkünden çok daha iyi yerlere getirmek için çalışacaklarını biliyoruz. Öğrencilerimize ve üniversitemize katkı sağlamak için yaptığımız her çalışmanın aynı zamanda hem şehrimizin, hem de ülkemizin geleceği için büyük bir hizmet olduğu bilinciyle, sahip olduğumuz inanç ve kararlılıkla daha fazla çalışacağız" şeklinde konuştu.

"KTO Karatay Üniversitesi, 1251’den beri bu şehrin değeridir"
Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da, üniversite ve şehirlerin anlamı olduğunu söyleyerek, "1251 yılında temelleri atılan Karatay Medresesi uzun bir aradan sonra yeniden açıldı. Bir kurum ayağa kalktı. KTO Karatay Üniversitesi aynı zamanda 1251 yılından beri şehrin taşına, havasına nüfuz etmiş bir ilim geleneğinin de adı oldu. Bu üniversite 2009’da kurulmuş nevzuhur bir üniversite değil, 1251’den beri bu şehrin değeridir. Sizlerin en büyük hocası eğitim aldığınız şehrin sokaklarıdır. Karatay Medresesi bizlere neler anlatıyor diyerek yürümelisiniz bu şehirde. Bir şehrin ilim merkezi haline geldiğinin örneği Konya’dır. 13. yüzyılda İslam medeniyeti de Konya’ya akmıştır. 1251 yılında Karatay Medresesi’nin tohumlarını atanlar, o gün bu medrese kıyamete kadar baki olsun, ilim dağıtsın diye duada bulunmuşlar. Bu duanın gereği olarak da Konya Ticaret Odası, sorumluk almış ve üzerine düşeni yapmıştır" ifadelerini kullandı.

"KTO Karatay Üniversitesinin irfanı, hikmeti, ilmi Konya şehri gibi kadimdir"
KTO Karataylı öğrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, "Bu toprakların çocuğu olmak büyük bir hazinedir. KTO Karatay Üniversitesi’nin irfanı, hikmeti, ilmi Konya şehri gibi kadimdir. Sizler duvarlarında önce selam sonra kelam yazan bir üniversitenin öğrencileri olmaktan gurur duymalı ve bu eksende yaşamalısınız. Dünyada iki koku beni çok etkilemiştir. Bunlar, evlat kokusu ve kitap kokusudur" diye konuştu.
"Bilgiden Bilince Üniversite Misyonumuz" sohbeti Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun KTO Karataylı öğrencilerle fotoğraf çektirmesi ile son buldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.