Davutoğlu son anket sonuçlarını açıkladı!

Davutoğlu son anket sonuçlarını açıkladı!
Davutoğlu, Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde bazı gazetelerin temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda son anket sonuçlarını da açıkladı.

Türkiye ve dünya gündemine ilişkin çok önemli açıklamalarda bulunanDavutoğlu şu mesajları verdi;

HALKI TEHDİT OLARAK GÖRMÜYORUZ

Biz insanlara şunu dedik, konuştuğunuz dil ne olursa olsun ait olduğunuz mezhep ne olursa olsun hepiniz bu devletin eşit vatandaşlarısınız ve sizleri tehdit olarak görmüyoruz. Dini, etnik ya da mezhebi fark etmeksizin hiçbir kimlik dolayısıyla bizler sizleri ‘iç tehdit’ olarak görmüyor ve bu tanım üzerine bir siyaset inşa etmiyoruz dedik.

ARTIK ADIM ATMA VAKTİ

Bugün Orta Doğu’da tek bir başarı hikayesi vardır o da çözüm sürecidir. Bugün bölgede halkının her kesimiyle barışık ve yeni bir ülke kurma iddiasında olan tek siyasi iktidar bizim siyasi iktidarımızdır. Mısır’da, Suriye’de, Libya’da ya da Irak’ta yönetimler bizim kadar demokratik ve içselleştirici bir siyaset takip etmiş olsalardı bugün orada yaşanan şeyler yaşanmamış olurdu. Artık adım atma vakti, nihai hedefler içinde silahsızlanmanın da olduğu terör olgusunu bitirecek ve toplumsal entegrasyonu nihai noktaya erdirecek ve şiddeti yok edecek bir sürecin başlaması lazım. 

YENİ ANAYASADA AMİR MİLLET

''Gönül isterdi ki Türkiye yeni Anayasa değişikliğini 2011’den hemen sonra yapabilmiş olsun'' diyen Davutoğlu şunları söyledi:

''Bu konuda olabilecek en demokratik tavrı AK Parti sergiledi. Anayasa Komisyonu’na verilecek adayların her partiden eşit sayıda aday verildi. Belli Anayasa maddelerinde mutabakat sağlandı. Mutabakat sağlanan maddeleri muhalefetle geçirmeye hazırız. Buradan yine çağrı yapıyorum gönül ister ki 2015 seçimlerinden sonra yepyeni bir Anayasa yapalım. Bir kesimin yapılacak değişikliğin karşısında olmasını arzu etmeyiz ve isteriz ki öyle bir formül bulalım ve herkes elini taşın altına koysun ve toplumda kimsenin kanaati dışlanmışlık hissiyle davranmasın. Kongre konuşmasında ‘Amir olan millettir! Memur olan Devlettir’ dedim. Şimdiki Anayasa’da amir olan Devlet, millet o noktada bu devlete çalışır, tehdit oluşturur anlayışı var. Siyasal sistem de, Başkanlık sistemi de bu sistem içinde bütüncül bir şekilde tartışılır.''

YENİ TÜRKİYE YOLUNDA EN ÖNEMLİ 8 AY
 
'12 yıllık bir birikim üzerine kurulduk ve perspektifimiz de 8 aylık değil' diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

''Perspektifimizi hep 2023 olarak ilan ettik. Programın özü ve benim okuyacağım kısımlar sanki hükümet 2023’e kadar devam edecekmiş gibi planlanacak. Ancak daha detaylandırılmış olan hükümetin eylem planında ise 8 ayda atılacak adımlar en detaylı şekilde yer alacak. Yani iki program birbirine alternatif değil tam tersine bir bütünlük oluşturuyorlar. İş kazalarında gösterilen hızlı refleksler gibi ekonomide de bazı orta vadeli hedefler doğrultusunda atılacak adımlar olacak bu 8 ay içinde. Çözüm sürecinde ve yargıda reform konusunda da somut adımlarla yola devam edeceğiz. Bunun bilinmesi önemli. Kimse 8 ay sonra Türkiye’de yeni bir türbülans ümidi beslemesin. Bizim hedefimiz 2015 seçimlerine kadar yürüyen tüm projeleri takip edip hiçbir aksamaya mahal vermemek. En geç Kasım ayı içinde geniş katılımlı bir toplantıda bunu açıklayacağız. Yani 8 ayın sonunda önünde olabilecek mayınları temizleyecek ama şu anki kazanımları koruyarak ‘Yeni Türkiye’ tabirinin içini dolduracak bir yeni dönemi başlatıyoruz.''
 
ERDOĞAN İLE AYNI ÇİZGİDEYİZ
 
Davutoğlu şunları söyledi: ''Paralel yapıyla mücadelenin esası şudur. Yani bir dini gruba devlet hasımla bakmaz ancak birisi gelip derse ki sen git halktan oy al, uğraş, Anadolu’yu dolaş ter dök, gel Ankara’ya yani sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakan olduğu dönemi kastediyorum, ‘efendim ben yargıda, emniyette, şurada örgütleneyim ve sen benim dediğimi yap.’ Bu da başka bir vesayet sistemi. Halk Başbakan’a ‘gaza bas’ diyor kalkınsın bu ülke diyor Cumhurbaşkanı fren etkisi yaratıyordu. Şimdi bu kırıldı.''

MUHALEFET KUTUPLAŞTIRICI
 
Cumhurbaşkanı  Erdoğan’ın 10 Ağustos akşamı yeni dönem çağrısında bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, ''Yemin törenine kim katılmadı. Kim kitap fırlattı. Kılıçdaroğlu, ‘cumhurbaşkanıyla savaş olmadıkça konuşmam’ dedi. Daha kutuplaştırıcı bir dil olur mu? Erdoğan, Kıbrıs’a giderken her partiden temsilci davet etti. CHP gelmedi. Kutuplaştıran kim. Her gün konuşuyorum var mı kutuplaştırıcı bir dil'' dedi.
 
YURT SORUNU ÇÖZÜLECEK
 
Öğrenci yurtlarıyla ilgili geniş bir sunum yapılmasını istediğini belirten Davutoğlu, ''Gençlik ve Spor bakanımızdan kendisi bana rakamları aktardı bizim kapasitemizin de ötesinde ciddi bir kiralamaya yöneldik kimsenin açıkta kalmaması için her türlü tedbir alınıyor onun için yapılması gereken adım atılır. Binanın tıkandığı yerde kiralama usulüne geçeceğiz 60 bin kadar yeni kiralama için  çalışma yapıyoruz. Hiçbir öğrencinin açıkta kalmaması için çalışma yürütüyoruz'' dedi.

EYLÜL AYI'NDA YAPILAN ANKET SONUÇLARINI AÇIKLADI

Başbakan Davutoğlu toplantının sonunda bir soru üzerine, Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkmasından ve 62'nci Hükümet'in kurulmasından sonra yapılan ilk kamuoyuaraştırmasının sonuçlarını açıkladı. 

ANAR tarafından 2-8 Eylül tarihleri arasında yapılan araştırmanın ortaya koyduğu tablo şöyle:

AK Parti: Yüzde 51.7,
CHP: Yüzde 24.7,
MHP: Yüzde 12.1,
HDP: Yüzde 8.3,
Diğer: Yüzde 3.2. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.