Davutoğlu, Türkeş'e Teşekkür Etti!

Davutoğlu, Türkeş'e Teşekkür Etti!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tuğrul Türkeş'e teşekkür ederek, tarihin 'hayır' diyenleri de yazacağını söyledi...

Seçim hükümeti için bakanlık teklifi götürdüğü Tuğrul Türkeş'in olumlu cevap vermesini değerlendiren BaşbakanDavutoğlu, "Evet diyen Sayın Tuğrul Türkeş'e huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bütün bu baskılara karşı, Anayasa'nın gereğini, siyasi ahlakın ve böyle bir kritik dönemde devlet adamı ahlakının gereğini gösterdiği için Sayın Türkeş'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın Türkeş büyük baskı altına alında, dirayetle direndi. Sayın Bahçeli dün yaptığı açıklamada, bu tavrı tarihin yazacağını söylüyor. Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih, millet beka mücadelesi verirken 'Hayır, hayır, hayır' diyenleri de yazacak" diye konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Her AKİM telefonu AK Parti ile milletimizin arasındaki bağdır. Biz 12 yılda çok büyük işlere imza attık. Ben sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Abdullah Gül'e bir kez daha teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.  Ak Parti AKİM'e gelen gönül dolu telefonlarla emuhtarıları yere çaldı, vesayet odaklarını yerle bir ederek halkın iradesiyle Cumhurbaşkanı seçti. Bu durum Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Allah yardımcınız olsun. Bütün AK Parti kadroları olarak yanınızdayız diyorum. 

BİRLİKTELİK HESAPLARINI BOŞA ÇIKARDI

- Önümüzü kesmeye çalıştıkça hızımıza hız katıyoruz. AK Parti bir vefa hareketidir. AK Parti içinde nasıl bir iftaralar çıkacak diye nasıl hikayeler oluşturdular. AK Parti içinde şunlar yaşanır diyerek Türkiye'nin en büyük partisi olma özelliğini de yitirir dediler. Ama vefa ve birliktelik böyle bir beklentiyi boşa çıkardı. Önce dediler ki genel başkanlık karmaşası olur dediler, 3 dönemliklerle sıkıntı olur dediler, Cumhurbaşkanıyla arasında görüş ayrılıkları olur dediler. AK Parti'nin birlik ve beraberliği ile hızı engellenemez. AK Parti'nin fırtınası millet içindir ve bu davada gönüllülük vardır. Bu kadrolardan daha nice devlet adamları çıkacaktır.

BU DAVAYA GELEN GEMİLERİ YAKIP GELECEK

- Cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık makamı üzerinden spekülasyon yapanlara bir kez daha sesleniyorum, siz ne yaparsanız yapın, bizim dava arkadaşlığımıza zerre miktar zarar veremezsiniz. AK Parti misyon hareketedir. Bu davaya gelen gemilerini yakıp gelecek. Tarık Bin Ziyad gibi gemileri yakıp gelecek. Çıkar, menfaat düşüncesi olabilir ama bunları yakıp gelecek. Arkadaşlar arasında görev değişiklikleri olacak bayrak değişimi olacak ama bu bayrak yere inmeyecek. 

BAHÇELİ HER ŞEYE HAYIR DEDİ

- Türkiye'yi hükümetsiz bırakmayacağız dedik. Türkiye'de her hangi bir kaosun oluşmasına izin vermedik. Koalisyon görüşmelerinde her zaman hayır diyen Bahçeli'dir. 4 teklifi biz daha teklifi yapmadan hayır diyeceğini açıklamıştır. Bu söylediğimin gerçek olmadığını söyleyemeyecektir. Sayın başbakan sizinle bir koalisyon kurmayız. Seçim hükümetinize, azınlık hükümetinize hayır deriz.Meclis içinde olan her şeye hayır diyen Bahçeli'dir. Her ihtimale hayır dedi. Biz hayırlı yola çıkalım dedik. Şerin tersi anlamında hayırlı yol dedik ama Bahçeli yanlış anladı herhalde ret anlamında hayır dedi.

TELEFONLARIMIZI BİLE KAPATIRIZ DEDİLER...

- Sizin adınıza hiç birinize yanlış bir şeyi söylemem dedim. Şunlara şunlara hayır dediniz teyit ediyor musunuz dedim. Evet hayır diyorum teyit ediyorum dedi. Bu milletin hükümete ihtiyacı var. Bütün yollar kapanınca Cumhurbaşkanı tarafından tarafıma seçime gitmek için hükümet kurma görevi tevdi edildi. Tüm bunlara rağmen genel başkanlarla yinede görüşürüm dedim maalesef telefonlarımızı bile kapatırız dediler.

GÜNEŞ MOTEL OLAYI CHP ÜRÜNÜDÜR

- Bize Güneş Motel yakıştırması yapanlar kusura bakmasınlar. Bize siyasi ahlak dersi verenler kendi geçmişlerine baksın. Özellikle de Güneş Motel benzetmesi yapanlara sesleniyorum, o Güneş Motel'i kimin yaptığı belli. Güneş Motel CHP zihniyetinin ürünüdür. Hiçbir zaman biz bu oyunların içinde olmadık.

Kaynak : Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.