Murat Güzel

Murat Güzel

Davutoğlu’na hep destek, tam destek

Davutoğlu’na hep destek, tam destek

Doğrusunu isterseniz, güncel siyaset üzerine gördüğüm lüzum sebebiyle epey bir süre yazmama kararı almıştım; ancak bugün Dedeman Otel’de saat 11’de düzenlenecek programda Konya’nın şimdiye kadar alışık olmadığı türden bir dayanışmanın sergileneceğini duyduğum için bu yazıyı kaleme alıyorum.

Yazıyı yazdığım sıralarda aldığımız bilgilere göre Konya Sivil Toplum Kuruluşları ile Konya İçin Birlikteyiz Platformu’nun ortaklaşa düzenleyeceği programda Konya’nın evladı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na destek açıklaması yapılacak. Bu açıklamaya Konya eski belediye başkanı eski devlet bakanı Mehmet Keçeciler, Rahim Özkaymak, Hasan Kaya, Mehmet Ali Yavuz gibi birçok Konya için isimleri önemli eski siyasetçinin de destek vermesi bekleniyor.

Bunun anlamı şu: Önce Konya, hep Konya, her zaman Konya ve Konyalılar. “Önce Konya, hep Konya” deyişimiz garip karşılanmamalı çünkü bu şehir bizatihi varlığıyla, dik ve onurlu duruşuyla bunu hak ediyor.

Gerçekten Konya için Ahmet Davutoğlu’nun varlığı ancak yüzyılda bir ele geçecek bir şans. Selçuklulardan beri Anadolu’nun merkezinde, Anadolu’nun atan kalbi olan Konya’ya yönelik ihmallerin (ki Konya’yı ihmal edenler arasında Konyalıların da, bilhassa onların da bulunduğunu vurgulamak gerekiyor) Davutoğlu ismiyle birlikte sona ereceğini umut ediyoruz.

STK’LAR NASIL BİR VEKİL İSTİYOR?

Dün Konya STK’ları İcra Heyeti Başkan Vekili Muhsin Görgülügil Bey’in bazı STK temsilcileriyle birlikte yaptığı 12. Ufuk Turu basın toplantısına katıldım. Görgülügil açıklamasında nasıl bir milletvekili görmek istediklerini de vurguladı. İşte o nitelikler:

  • Vesayetle mücadele etme kapasitesi, milli iradeyi kurumsallaştırma hedefi olmalı, küresel vesayetin bitirilmesinde cesur davranmalıdır.
  • Çözüm sürecini devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak devam ettirmelidir.
  • Ekonomik istikrarın korunmasına ve ekonominin büyümesine katkı sunacak vizyona sahip olmalıdır.
  • Kadim medeniyet değerlerimizin yeniden inşasında tarihsel sorumluluk üstlenecek medeniyet ve kültür değerlerimizi dünya ile buluşturmalıdır.
  • Kültür-gençlik-eğitim ve ahlak alanlarında hem devlet erklerine hem de topluma öncülük yapmalıdır.
  • Milletin ortak talebi ve hedefi olan sivil anayasanın yapım ve yazımına öncülük emeldir.
  • Şeffaf ve hesap verebilir bir devlet yönetimi için denge ve denetleme mekanizmalarının kurulmasına ve işletilmesine öncülük etmelidir.
  • Avrupa Birliğinin demokrasi ve özgürlükler konusundaki çifte standart uygulamalarını sona erdirmek için mücadele etmelidir

Bölgesel ve küresel risklere karşı inisiyatif alacak ve dünya mazlumlarının sözcüsü olan sayın Başbakanımıza her durum ve şartta destek olmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR