Dayısına Kızıp Çalıştıkları Kuyumcuyu Soydular

Dayısına Kızıp Çalıştıkları Kuyumcuyu Soydular
Konya’da, iki kardeş daha önce aralarında iş ortaklığı bulunan dayılarının babalarına haksızlık yaptığı düşüncesiyle dayılarına kızarak, çalıştıkları kuyumcu dükkanını soydular.

Konya’da, iki kardeş daha önce aralarında iş ortaklığı bulunan dayılarının babalarına haksızlık yaptığı düşüncesiyle dayılarına kızarak, çalıştıkları kuyumcu dükkanını soydular.
Olay, dün sabah 09.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi Osmanlı Caddesinde bulunan bir kuyumcuda meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, kuyumcu soygunu ihbarı alarak harekete geçen polis ekipleri, kısa sürede soygunun yaşandığı iddia edilen yere ulaştı. Mevlüt Altunel’e ait iş yerinde çalışan torunları Furkan Ü. (20) ve kardeşi T.Ü.’nün (16) iddiasına göre, yüzleri maskeli iki şahıs kuyumcu dükkanına gelerek kendilerini etkisiz hale getirip 6 kilo altın ve 35 bin lirayı alarak kayıplara karıştı. Polisin detaylı incelemelerinin ardından ağabey kardeşin verdiği ifade doğrultusunda 70 civarında güvenlik kamerası incelendi ve ağabey kardeşin kaçtığını iddia ettiği yönde eşkale uygun kimseye rastlanmadı. Polis bunun üzerine Furkan Ü. ve T. Ü. ifadelerine tekrar başvurdu. İfadelerinde tutarsızlık olduğu görülen iki kardeş polis merkezine götürüldü. Şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı ağabey kardeş yapılan sorgularında soygun planını kendileri yapıp hayata geçirdiklerini itiraf etti.

SOYGUN SONRASI KARDEŞLERDEN BİRİ GÖZYAŞI DÖKMÜŞTÜ
Polisteki ifadelerinde her şeyi itiraf eden iki kardeş ifadelerinde, babaları Şenol Ü. ve dayıları Yasin A'nın bir süredir ortak olduklarını ve dayılarının ortaklıktan vazgeçmek isteyince soygun planını yaptıklarını söyledi. İki kardeş sabah saatlerinde dükkanı açtıktan sonra Furkan Ü’nün kız arkadaşı N.A.'yı (17) dükkana çağırdıklarını ve 6 kilo altın ile 35 bin lirayı kız arkadaşıyla birlikten gönderdiklerini söylediği iddia edildi. Kız arkadaşını gönderdikten sonra kardeşler polisi arayarak 2 silahlı soyguncu tarafından soyulduklarını söylediklerini itiraf etti. Sözde soygunun gerçekleşmesinden sonra kardeşlerden T.Ü.'nün, polislerin iş yerinde inceleme yaptığı sırada gözyaşı dökmesi dikkat çekmişti. 
Ağabey kardeş ifadeleri alındıktan sonra Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilirken şahısların hastaneye getirilirken rahat tavırlar sergilemesi de dikkatlerden kaçmadı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.